Stiri despre alegeri chisinau

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Republica Moldova: UE nu mai
finanţează „statul capturat“. Cum au votat europarlamentarii români?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova: UE nu mai finanţează „statul capturat“. Cum au votat europarlamentarii români?

  Moldova, Somalia, Burundi - aceasta este vecinătatea în care a ajuns Republica Moldova pe agenda Parlamentului European, la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept“. Rezoluţia forului europarlamentar, de o duritate fără precedent în ultimul deceniu, a determinat suspendarea asistenţei financiare a UE. Cum au votat - sau, în mod surprinzător, nu au votat deloc - europarlamentarii români?

 • Decizia
de invalidare a alegerilor de la Chişinău a fost luată la Bucureşti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia de invalidare a alegerilor de la Chişinău a fost luată la Bucureşti?

  Alegerile de la Primăria Municipiului Chişinău au fost invalidate. Trei instanţe judecătoreşti s-au pronunţat în acest sens. Fiind fără precedent, suspiciunea de implicare politică în luarea deciziei este îndreptăţită. Aşa cum era de aşteptat, opoziţia, privată de mandatul de primar, a organizat ample mişcări de protest al căror sfârşit nu se întrevede. Alegătorii sunt pe bună dreptate revoltaţi, invocând faptul că li s-a furat dreptul la vot.

 • Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!

  Suntem în camera groazei, după eşecul moţiunii de cenzură – previzibil, fiind opera unor inşi care păcălesc politica, aşa cum unii jucători păcălesc fotbalul. Ce ne aşteaptă? Să uităm de Ungaria şi Polonia, al căror grad de evoluţie se traduce prin grija pentru dezvoltare economică şi preocupări ideologice. Modelul nostru, fatalmente, este la est, unde se fură un miliard de dolari, iar grija justiţiei este anularea alegerilor democratice.

 • Magistraţii Judecătoriei Chişinău regretă mesajele denigratoare la adresa judecătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magistraţii Judecătoriei Chişinău regretă mesajele denigratoare la adresa judecătorilor

  Colectivul de magistraţi al Judecătoriei municipiului Chişinău, sediul Centru, îşi exprimă regretul în legătură cu mesajele denigratoare lansate public la adresa justiţiei şi a judecătorilor, după ce colega lor, magistrata Rodica Berdilo, a emis decizia de nerecunoaştere a rezultatelor alegerilor locale noi ale primarului de Chişinău.

 • Judecătoarea Rodica Berdilo: Mi-am făcut meseria aşa cum prevede legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecătoarea Rodica Berdilo: Mi-am făcut meseria aşa cum prevede legea

  Judecătoarea Rodica Berdilo, de la Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, care a emis decizia de nerecunoaştere a rezultatelor alegerilor locale noi ale primarului de Chişinău, declară că şi-a făcut meseria aşa cum prevede legea, independent de orice influenţă din exterior.

 • De ce alegerea unui proeuropean la Chişinău necesită o euforie moderată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce alegerea unui proeuropean la Chişinău necesită o euforie moderată

  Chişinăul are în continuare un primar proeuropean, după ce Andrei Năstase a reuşit să îl învingă în turul secund al alegerilor municipale pe contracandidatul său, venit din rândul partidului socialist, Ion Ceban. Cu o prezenţă la vot de doar 37%, actualul edil este ales doar pentru un an de zile, asta după ce fostul primar, Dorin Chirtoacă a demisionat la începutul anului în urma unui scandal de corupţie.

 • Turul doi al alegerilor
din Chişinău: miza dincolo de confruntarea geopolitică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turul doi al alegerilor din Chişinău: miza dincolo de confruntarea geopolitică

  Pe data de 3 iunie, locuitorii municipiului Chişinău îşi vor alege primarul, candidaţii rămaşi în joc fiind pro europeanul Andrei Năstase şi socialistul Ion Ceban. Aceasta este percepţia generală a alegătorilor - una care se bazează pe criteriul geopolitic şi pe învingerea contracandidatului care optează pentru alt vector extern.

 • Cercul se
închide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercul se închide

  Ultimul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinăului va consemna, în opinia mea, penultimul act al desprinderii Republicii Moldova de pe orbita europeană.

 • Alegeri Chişinău: În turul doi se menţine mesajul geopolitic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Chişinău: În turul doi se menţine mesajul geopolitic

  În turul doi al alegerilor locale din municipiul Chişinău se pedalează în continuare pe mesajul geopolitic, deşi Capitala nu are nevoie de geopolitică, în fruntea Chişinăului trebuie să fie un manager iscusit care să soluţioneze problemele municipalităţii. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

 • Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău

  De la o vreme încoace, toate alegerile în Republica Moldova, inclusiv cele locale, au o pronunţată componentă geopolitică. Desigur, unii politicieni de pe Bâc au profitat excesiv de pe urma acestui fenomen, exploatând la maxim clivajul orientării externe a ţării, facând astfel un deserviciu promotorilor oneşti ai vectorului integrării europene.

 • Alegeri parţiale locale în Republica
Moldova - cel mai credibil sondaj de opinie pentru alegerile parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri parţiale locale în Republica Moldova - cel mai credibil sondaj de opinie pentru alegerile parlamentare

  Ȋn Republica Moldova au avut loc alegeri parţiale în mai multe localităţi dintre care cea mai importantă este Chişinău. Aceste alegeri sunt foarte importante în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. Partidele politice au acum la îndemână cel mai bun sondaj de opinie care este chiar voinţa alegătorilor. Ȋn turul doi se vor confrunta candidatul PSRM, Ion Ceban şi candidatul forţelor pro-europene, Andrei Năstase.

 • Valeriu Munteanu: „Binomul Plahotniuc-Dodon pregăteşte excluderea mea din cursa electorală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeriu Munteanu: „Binomul Plahotniuc-Dodon pregăteşte excluderea mea din cursa electorală“

  Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu, susţine că „binomul Plahotniuc-Dodon” pregăteşte pentru săptămâna viitoare excluderea sa din cursa electorală. Potrivit lui Munteanu, acest lucru se întâmplă în condiţiile în care este clar că el va ajunge în turul II de scrutin, transmite IPN.

 • Alegeri locale Chişinău: Sergiu Tofilat ia în calcul
şi „Planul B”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri locale Chişinău: Sergiu Tofilat ia în calcul şi „Planul B”

  Activistul Sergiu Tofilat, care şi-a anunţat intenţia de a candida independent la alegerile locale noi din Chişinău, ia în calcul şi anumite scenarii de rezervă în cazul în care nu reuşeşte să adune zece mii de semnături prevăzute de legislaţie, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent. Declaraţia a fost făcută de Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, transmite IPN.

 • EXCLUSIV Dan Dungaciu. Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Dan Dungaciu. Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară

  S-a scris mult despre protestele din Piaţa Victoriei şi din diverse perspective. S-a vorbit despre o Românie care se mobilizează – rara avis! - în numele Europei, s-a invocat inclusiv o „cultură românească a protestului”, iar acţiunea protestatarilor a fost considerată „apariţia unei noi concepţii politice”. România, incontestabil, a ieşit foarte bine la nivel de imagine.

 • Chirtoacă a câştigat! Urmează Marea Adunare Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirtoacă a câştigat! Urmează Marea Adunare Naţională

  UPDATE: Unionistul Dorin Chirtoacă a câştigat al treilea mandat în fruntea primăriei Chişinăului, votul geo-politic primând la acest scrutin electoral. Altfel, contracandidata Zinaida Greceanîi, complicea crimelor lui Voronin şi favorita lui Putin, a pierdut la scor.

Modifică Setările