albus - ultimele știri
Ai câteva albușuri în plus și îți dorești un desert rafinat? Încearcă această rețetă simplă de bezele cu nuci pecan și ciocolată, un deliciu care satisface orice poftă de dulce.
Maioneza pregătită în casă este, potrivit multor gospodine, mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea din comerț. Motivul pentru care uneori aleg să nu-și mai bată capul cu ea este însă acela că, dacă nu sunt atente, preparatul se taie.
Ouăle sunt cunoscute ca fiind surse excelente de nutrienţi, inclusiv proteine de bună calitate, vitamine şi acizi graşi esenţiali. De-a lungul timpului au circulat însă şi numeroase mituri despre aceste alimente....
Oul de găină conţine sub 5% colesterol. În timp ce albuşul este o sursă de proteine de cea mai bună calitate, gălbenuşul este una de lipide....
Un ingredient care trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire a pielii este oul. Albuşul, mai exact, este cunoscut pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care hrănesc şi hidratează tegumentul, lăsându-l catifelat şi strălucitor....
Dacă din punct de vedere alimentar organismul tău are nevoie de vitamine, minerale, proteine, atunci de ce să nu beneficieze şi părul tău de un aşa festin. În felul acesta te vei lăuda cu o podoabă capilară mai frumoasă şi mai sănătoasă....
Pentru a fi sănătos ai nevoie de alimentaţie echilibrată, mişcare şi odihnă. Bărbaţii nu acordă atenţie acestora, însă metabolismul lor pare a fi mult mai rapid decât la femei....
Gălbenuşul reprezintă circa 40% dintr-un ou şi conţine proteine, grăsimi, lecitină, colesterol, fier şi vitamina A. Albuşul are un conţinut crescut de apă....
Graţie mineralelor esenţiale şi a proteinelor pe care le conţine, albuşul este utilizat ca un produs de înfrumuseţare, fiind excelent atât pentru păr cât şi pentru piele. În plus, albuşul are proprietăţi antiinflamatoare, astringente şi decongestiona...
Ştiaţi că tiramisu este un desert tradiţional din Italia? Gustul deosebit al acestui desert este dat de cafeaua aromată şi de gustul brânzei de mascarpone. Merită să-l încercaţi, mai ales în weekend…...
Părul facial este o problemă comună la femei şi poate fi foarte enervant. Deşi este inofensiv, aspectul pe care-l oferă firele de păr de pe faţă este destul de neplăcut. Ele pot varia de la păr subţire şi fin la grosier, când mustaţa devine vizibilă....
Ouăle jumări par, la prima vedere, un fel de mâncare foarte uşor de realizat, însă nu întotdeuna ies aşa cum îţi doreşti. Dacă urmezi câţiva paşi simpli recomandaţi de un chef american de succes, poţi obţine ouă jumări cu o consistenţă pufoasă şi uşo...
Spuma de albuşuri, două meniuri stabilite de chefi şi o probă contra-cronometru au fost cele mai noi obstacole pe care concurenţii de la „MasterChef“ au fost nevoiţi să le depăşească. Veterana Elena Iftimie (66 de ani) a fost considerată revelaţia se...
Dacă te-ai întrebat ce deosebire există între ouăle albe şi cele maronii din punct de vedere nutriţional şi de ce sunt ele de culori diferite, un expert de la Universitatea Cornell, din SUA, are răspunsul.