Stiri despre afd

  66 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bundeskalifat Deutschland
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bundeskalifat Deutschland

  Dispariţia politicii democratice în Occident nu putea deveni fapt fără participarea Angelei Merkel - plicticoasa întrupare germană a derutei din care Europa îşi trage ultima certitudine înainte de cădere.

 • O ruşine pentru Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ruşine pentru Germania

  În premieră, voturile AfD sunt decisive pentru alegerea unui premier de land. Un tabu încălcat, care arată cât de adânci sunt fisurile în barajele împotriva ascensiunii extremei drepte.

 • Germania. Alegerile din landul Turingia confirmă ascensiunea partidelor extremiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania. Alegerile din landul Turingia confirmă ascensiunea partidelor extremiste

  La 30 de ani de la căderea Zidului de la Berlin, alegerile din landul est-german Turingia au confirmat întărirea partidelor de extremă şi declinul partidelor populare tradiţionale în fosta Germaniei comunistă: scrutinul de duminică a fost câştigat de partidul „Die Linke” al premierului Bodo Ramelow, urmaş al fostului partid comunist din DDR, cu 31% din voturi.

 • Germania se luptă cu sine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania se luptă cu sine

  1 septembrie nu este doar o dată de importanţă istorică. În această zi populiştii de dreapta de la AfD au obţinut cel mai bun rezultat electoral din istoria lor. O dovadă a luptei Germaniei cu ea însăşi, crede Ines Pohl.

 • Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz

  Octavian Ursu a părăsit România în 1990 şi s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creştin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria oraşului Görlitz.

 • AfD şi „subiectul câştigător“ Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AfD şi „subiectul câştigător“ Rusia

  Mulţi se tem că Rusia ar putea influenţa alegerile europene. Ce rol joacă partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) în acest context?

 • Efectul Brexit
asupra alegerilor europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Brexit asupra alegerilor europarlamentare

  La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

 • Un deputat german de extremă dreapta, acuzat că ar fi un agent rus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un deputat german de extremă dreapta, acuzat că ar fi un agent rus

  Un deputat din Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta), Markus Frohnmaier, în vârstă de 28 de ani, ales în Bade-Wurtemberg în septembrie 2017 în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), ar acţiona în favoarea intereselor ruse, dezvăluie patru mari publicaţii europene într-o anchetă jurnalistică, relatează AFP.

 • Germania: Serviciile secrete vor să ancheteze un partid de opoziţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Serviciile secrete vor să ancheteze un partid de opoziţie

  Serviciile germane de informaţii interne urmează să ancheteze Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) cu scopul de a stabili dacă această formaţiune politică are motivaţii de extremă dreapta, dezvăluie marţi Tagespiegel, relatează Reuters.

 • Un român din Parlamentul
Germaniei, despre faptul că Merkel va renunţa la şefia
CDU: „O veste bună pentru Germania şi întreaga Europă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român din Parlamentul Germaniei, despre faptul că Merkel va renunţa la şefia CDU: „O veste bună pentru Germania şi întreaga Europă“

  Şefa Uniunii Creştin-Democrate, Angela Merkel, a anunţat oficial într-o conferinţă de presă că nu va candida din nou la funcţia preşedinte CDU în cadrul congresului partidului ce va avea loc în decembrie, la Hamburg. Ales anul trecut în Bundestag pe listele formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), parlamentarul de origine română Markus Frohnmaier a comentat pentru Adevărul decizia cancelarului Merkel.

 • Cutremur în Bavaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cutremur în Bavaria

  Creştin-socialii bavarezi au primit după alegerile de land o palmă istorică. Responsabil pentru aceste rezultate este mai ales Horst Seehofer. Efectele se vor vedea la nivel naţional, crede Rosalia Romaniec.

 • Nouă persoane au fost rănite în urma noilor manifestaţii din estul Germaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă persoane au fost rănite în urma noilor manifestaţii din estul Germaniei

  Nouă persoane au fost rănite în marja noilor manifestaţii care au avut loc sâmbătă la Chemnitz, al treilea oraş ca mărime din landul german Saxonia, care a devenit de o săptămână epicentrul mobilizării extremei-drepte germane împotriva străinilor, după un caz de omucidere în care principalul suspect este un solicitat de azil, relevă AFP.

 • Planul lui Bannon de unificare a populiştilor europeni, criticat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul lui Bannon de unificare a populiştilor europeni, criticat

  Unul dintre liderii extremei-drepte din Germania s-a declarat sceptic cu privire la planurile lui Steve Bannon, fost strateg-şef al preşedintelui american Donald Trump, de a forma o alianţă a mişcărilor populiste de dreapta din Europa înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor.

 • Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam

  Un reprezentant regional al partidului de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD), o formaţiune cunoscută prin xenofobia şi ura sa faţă de musulmani, a demisionat din post şi s-a convertit la islam, relatează Reuters.

 • Populismul, de la stigmat la inevitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, de la stigmat la inevitabil

  Populismul continuă să câştige teren în Europa. Alegerile din Germania, Austria şi Cehia confirmă vigoarea tendinţei. Mai grav, pentru a rezista valului contestatar, dreapta tradiţională tinde să preia agenda extremei drepte. Cât de actuală e înţelepciunea lui Esop, formulată acum 2600 de ani: „Demagogii cetăţilor îşi urmează interesele mai cu spor când îşi învrăjbesc patria”! Dar marşul cu torţe de la Varşovia ce vesteşte?