
Tânăra care a renunţat la un job în corporate pentru a-şi deschide o afacere cu obiecte pictate FOTO
Pasiunea pentru pictură şi pentru tot ceea ce este frumos i-a dat curaj Mirelei Cherecheş să pună pe picioare propria afacere.
Pasiunea pentru pictură şi pentru tot ceea ce este frumos i-a dat curaj Mirelei Cherecheş să pună pe picioare propria afacere.
Doi români de 19 şi 29 de ani au fost arestaţi de către poliţiştii italieni pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals. În acelaşi dosar, o româncă de 28 de ani este cercetată în stare de libertate sub aceleaşi acuzaţii.
O femeie de afaceri din Focşani a pus bazele primului centru de zi pentru vârstnici şi persoane asistate, realizat după model italian, cu ajutorul banilor obţinuţi printr-un proiect start-up
Să-ţi creşti afacerea cu resursele altora este o strategie inspirată şi extrem de profitabilă. Deşi folosită mai ales pentru finanţări sau pentru a dobândi know-how, ideea este aplicată cu mult succes şi în domeniul resurselor umane. Astfel, fără a-şi asuma o echipă de vânzări extinsă, cu costurile şi riscurile aferente, companiile pot obţine rezultate excelente folosind resursa umană angajată de alţii.
Sunt foarte, foarte rare cazurile în care un corporatist cu rezultate cunoscute şi recunoscute prin marile firme străine, recrutat pentru a conduce un business antreprenorial, are succes şi aici.
Creşte interesul pentru antreprenoriat, în special în ţara noastră, unde 75% din români îşi doresc să deţină propria afacere, fie acum, fie în viitor, arată ultimul raport Amway Global Entrepreneurship Report (AGER).
Ion Ţiriac consumă lunar 100.000 de euro numai pentru întreţinerea pasiunii sale: colecţia personală de avioane. Ţiriac deţine o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piaţa românească, specializat în servicii VIP şi călătorii de afaceri.
Radu Trofin, un tânăr pasionat de fotografie, şi-a construit o mică afacere imortalizând evenimente importante din viaţa oamenilor, precum nunţi şi botezuri, însă pandemia de COVID-19 i-a anulat toate contractele. Obligat să-şi regândească activitatea, fotograful a venit cu o soluţie câştigătoare.
După ani de muncă printre străini, o femeie de 52 de ani din Vaslui a decis să se întoarcă acasă şi să investească banii adunaţi într-o mică afacere de familie. Deşi birocraţia românească şi izbucnirea pandemiei au descurajat-o, în prezent vasluianca este bucuroasă că nu a renunţat.
Vulcanizarea mobilă este un serviciu unic pentru Vrancea şi poate deservi clienţi din zonele învecinate ale judeţului, cum ar fi Tecuci sau Râmnicu Sărat. Afacerea a fost deschisă la începutul anului.
Fermierii care în anii trecuţi au câştigat bani frumoşi în preajma Crăciunului se plâng de o scădere a preţului în 2020. În Oltenia, s-a ajuns la 10 lei/kg „în viu“, însă nici aşa nu s-a vândut tot, iar după Crăciun fiecare porc nevândut va însemna un cost suplimentar
La nivel individual pandemia ne-a afectat profund vieţile, planurile şi modul de gândire. La nivel global toate structurile, toate sistemele au fost şi sunt greu încercate – economia, între ele, cum era previzibil a început să dea semnale clare de criză.
Anda Pop a transformat pasiunea ei pentru tricotaje şi produse croşetate într-o mică afacere. Cu multă migală şi imaginaţie, creează haine pentru copii, dar şi jucării colorate, care pot fi personalizate după poftele clienţilor.
Are 33 ani şi o afacere de familie pe care îşi doreşte să o lase moştenire copiilor. A lucrat timp de opt ani în Scoţia şi Anglia, dar nu s-a văzut crescându-şi copiii într-o ţară străină, aşa că de patru ani se luptă să-şi croiască propria afacere în ţara sa.
De la circa 500 de puieţi, sălăjeanul Ioan Cristea a ajuns să producă sute de mii de puieţi de diferiţi pomi fructiferi.
În 2016 amenaja în garajul casei părinteşti un fast-food în care producea mâncare pe care o livra la domiciliu. La scurt timp după aceea a predat afacerea părinţilor şi a plecat în Anglia, dar după doi s-a întors în România pentru a dezvolta afacerea începută în garaj.
Fabrica de obiecte sanitare din ceramică a fost realizată cu ajutorul fondurilor europene, iar deocamdată produsele realizate la Focşani sunt desfăcute pe piaţa din Italia. Cei doi români au în plan extinderea fabricii.
Niciun act notarial de vânzare-cumpărare terenuri agricole nu a mai fost încheiat în luna noiembrie iar în acest moment sunt foarte multe afaceri blocate. Notarii încearcă să găsească soluţii să deblocheze situaţia.
Percheziţiile efectuate de DIICOT pentru combaterea infracţionalităţii au avut rezultate concrete, fiind descructurată o grupare de traficanţi şi confiscate droguri
Lavinia Pârva (35 de ani), soţia lui Ştefan Bănică Jr., a lăsat scena pentru o afacere online, adaptată pandemiei de COVID-19.
Mulţi tinerii aleg străinătatea în detrimentul României. Motivele sunt deja cunoscute: îşi doresc un viitor mai bun, salarii mai mari şi mai multe oportunităţi de a avansa, de a progresa în job-urile alese. Unii, însă, se întorc la un moment dat acasă.
Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a lăudat roşiile româneşti, în emisiunea "În faţa ta", de la Digi 24. Waitz a explicat şi de ce roşiile de import "nu au niciun gust".
Anchetatorii au interceptat zeci de colete cu tutun mărunţit care ar fi trebuit să ajungă la diverşi clienţi, semn că afacerea cu ţigări produse într-o localitate din Olt merge mai departe, deşi mai multe persoane sunt deja sub control judiciar.
Când a ales Filologia pentru a studia franceza şi spaniola, Dragoş Bogdan nu s-a gândit o clipă că va ajunge să vândă bragă, băutura delicioasă de pe vremea bunicii. De 5 ani este producător, aducând braga în Bucureşti pe care a „împrietenit-o” cu cei ce nu o ştiau sau nu apucaseră să o bea.
Pe 22 decembrie 1990, Fănică Bârlă a fost întâiul cetăţean din Buzău care şi-a înregistrat la Registrul Comerţului firma privată, una dintre primele din ţară. El a povestit pentru „Weekend Adevărul“ cum se făceau afaceri în România postdecembristă.
Investitorii ar trebui să-şi pună banii în aur acum, deoarece reprezintă o „acoperire foarte bună” înaintea evenimentelor de risc, cum ar fi alegerile din SUA, a declarat directorul uneia dintre cele mai mari bănci elveţiene pentru CNBC.
Extinderea la nivel global a unei afaceri poate aduce multe satisfacţii, dar şi multe spaime. O companie care se extinde are ocazia să devină o legendă pe plan internaţional sau să eşueze din cauza unor alegeri greşite. Cum poate reuşi, aşadar, un tânăr antreprenor să îşi extindă afacerea dincolo de graniţele tării sale? Redau mai jos cei mai importanţi paşi de urmat, dar şi câteva greşeli de evitat.
Ioana Vaşvari a descoperit frumuseţea vieţii la ţară, dar şi beneficiile pe care le aduce. Şi-a deschis o mică afacere de familie şi livrează, în cutiuţe mici, frumos ornate, turtiţe de ceai şi de baie, parfumuri, creme şi uleiuri din plante medicinale şi aromatice.
Au pariat totul pe pasiune, iar pasiunea le-a adus succesul. Aşa s-ar putea rezuma în doar câteva cuvinte povestea a doi tineri din municipiul Satu Mare, care au mizat totul pe plăcerea de a se afla în bucătărie, iar după 16 ani de străinătate au renunţat la ce aveau în Italia pentru a-şi porni propria afacere acasă, în oraşul lor de suflet.
Cu câteva luni înaintea alegerilor locale, în mai multe localităţi din Alba s-a dezvoltat o aşa-zisă „afacere a vizelor de flotant”. În comunele mici, orice vot este important astfel încât mulţi primari se pregătesc temeinic pentru a fi realeşi în funcţie.