Stiri despre adriana grand

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Minunaţi
piloţi de încercare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunaţi piloţi de încercare

  Premiera absolută a piesei „Doi pe un balansoar”de William Gibson a avut loc în anul 1957. Scrierea a devenit într-un interval record de timp ceea ce fără probleme ar putea fi numit o “o piesă-cult”. Aceasta în pofida faptului că un critic, probabil mai scorţos, care scria pe vremea aceea la prestigiosul „New York Times”, găsea de cuviinţă să aprecieze că „asemenea balansoarului, piesa balansează între strălucire şi mediocritate”.

 • Contra maşinăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contra maşinăriei

  În 1962 apărea romanul lui Ken Kessey, rapid devenit bestseller, roman căruia, 12 ani mai târziu, Dale Wasserman avea să-i schimbe în mod fundamental croiul, transformându-l într-un text de teatru al cărui impact la marele public sporea şi datorită prezenţei în distribuţia premierei absolute a marelui actor Kirk Douglas.

 • Hamlet -
actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet - actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul

  1.Se prea poate să aibă dreptate cei ce vorbesc despre inutilitatea aşa-numitului complex Hamlet. În fond de ce să se stârnească atâtea aşteptări, atâtea spaime, atâtea controverse care apar chiar înaintea primei ridicări de cortină a unei noi premiere cu atât de cunoscuta piesă shakespeariană.

 • Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri
pentru a patruzecişişasea oară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri pentru a patruzecişişasea oară

  O prezenţă, din păcate, de doar câteva zile, la cea de-a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru adolescenţi Teen Fest, organizat de Teatrul bucureştean „Excelsior“, mi-a oferit prilejul de a vedea un spectacol mai vechi. Cel cu Romeo şi Julieta, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand şi celebra, minunata lor „trupă fără nume“ la „Metropolis“.

 • Spectacolul
în care te întâlneşti cu Făt-Frumos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul în care te întâlneşti cu Făt-Frumos

  Nu ştiu în ce măsură a fost în intenţia regizorului Victor Ioan Frunză ca prin spectacolul cu Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, montat la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, să arate cât de îndreptăţit era Constantin Noica să afirme că basmul omonim exprimă sentimentul românesc al fiinţei.

 • Arta
prostirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta prostirii

  Când în urmă cu aproape doi scriam despre spectacolul cu piesa lui Mihail Sebastian Steaua fără nume, montat de Victor Ioan Frunză, în scenografia Adrianei Grand, la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu din Bucureşti, simţeam nevoia de a-mi începe însemnările printr-o mărturisire.

 • Veşti
proaste pentru teatrul românesc. Dar şi o veste bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veşti proaste pentru teatrul românesc. Dar şi o veste bună

  Sfârşitul de stagiune i-a adus teatrului românesc o seamă de veşti proaste. Bună parte dintre ele strâns legate de alte şi abuzive intruziuni ale politicului în viaţa sa. Mai exact de dorinţa mustind de vanitate a noilor autorităţi judeţene şi locale, aduse la putere de alegerile din Duminica Orbului, de a se manifesta de la bun început în forţă

 • O glumă atroce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O glumă atroce

  Fraţii Presniakov, Oleg şi Vladimir, reprezentanţi de mâna întâi ai noii literaturi ruse, una în care nici un personaj nu mai are vreme nici pentru prea multe lacrimi, nici pentru sorbitul unor interminabile ceşti de ceai şi nici pentru îndelungate despărţiri, se numără de mai bine de zece ani şi printre favoriţii scenei româneşti.

 • „Mobilă şi durere”, cel mai bun spectacol de comedie al anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mobilă şi durere”, cel mai bun spectacol de comedie al anului

  Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti, o ediţie care şi-a propus „să spargă ghinionul” şi a invadat Centrul Vechi cu spectacole în fiecare seară, şi-a desemnat câştigătorii. Printre ei, Victor Ioan Frunză a fost desemnat cel mai bun regizor al anului, iar Oana Pellea, cea mai bună actriţă în rol principal.

 • CRONICĂ DE TEATRU. Visând la Portugalia 
cu aripile frânte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU. Visând la Portugalia cu aripile frânte

  DESTINE Spectacolul „Portugalia“ de Zoltan Egressy, în regia lui Victor Ioan Frunză, pus în scenă la Teatrul Nottara, este o comedie amară care s-ar putea rezuma cel mai bine prin cuvintele „fericirea e întotdeauna în altă parte“.

 • Complotul, Agia şi Opinia publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complotul, Agia şi Opinia publică

  Luni, 15 decembrie, în spaţiul rezervat Teatrului tv, Televiziunea Română a programat difuzarea înregistrării unui spectacol cu totul aparte. Fără doar şi poate, un spectacol foarte bun. Cu o regie fără cusur (Victor Ioan Frunză), cu un decor de inspiraţie chagalliană şi nişte costume spectaculoase a căror expresivitate era amplificată de accesoriile caracterizante pentru comicul şi absurdul umanităţii de pe scenă (Adriana Grand).

 • „Portugalia” lui Victor Ioan Frunză sau „fericirea e în altă parte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Portugalia” lui Victor Ioan Frunză sau „fericirea e în altă parte”

  „Portugalia”, cel mai recent spectacol al lui Victor Ioan Frunză, se va juca la Teatrul Nottara de două ori în luna următoare, pe 12 şi pe 20 decembrie. Este pentru a doua oară când cunoscutul regizor pune în scenă textul lui Zoltán Egressy, unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi contemporani maghiari, o poveste despre (ne)fericire, într-un sat din Ungaria.

Modifică Setările