Stiri despre adrian marcan

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Seri la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seri la Operă

  În condiţiile forţate de împrejurări ale reprezentării în durate limitate a spectacolelor de la Opera bucureşteană, fără ca publicul să fie măcar anunţat prin afişe că va vedea selecţiuni dintr-un titlu, am preferat să urmăresc câteva concerte şi recitaluri.

 • Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov

  Îţi trebuie cei mai buni patru cântăreţi din lume pentru un „Trovatore” bun, spunea Enrico Caruso acum un secol, incluzându-se implicit între cei patru, şi butada lui, oricât de bombastic ar suna, e adevărată: atât de mult îţi trebuie, oriunde în lume; enorm de mult în România.

 • Geniul lui Puccini a
izbândit la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniul lui Puccini a izbândit la Opera Naţională Bucureşti

  În plină efervescenţă sărbătorească – Ziua Naţională şi Centenarul Marii Uniri, fostul management al primei scene lirice a ţării a programat în 14 decembrie „Tripticul“ („Il Trittico“) de Giacomo Puccini, la data precisă a aniversării celor 100 de ani de la premiera absolută de la Metropolitan Opera din New York.

 • Noi forţe în „Traviata“
ieşeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi forţe în „Traviata“ ieşeană

  A fost şi este o preocupare permanentă a managerului general al Operei Naţionale Române din municipiul de pe malurile Bahluiului, Beatrice Rancea, de a identifica glasuri noi, tinere, de a le oferi debuturi, de a le forja în spectacole, cu perspective importante de dezvoltare ulterioară pe măsura pregătirii lor de bază, tehnice îndeosebi. De la Iaşi au pornit nume care s-au afirmat sau se află în curs de afirmare.

 • Cav & Pag, producţii
de succes la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cav & Pag, producţii de succes la Opera din Bucureşti

  „Cavalleria rusticana” de Mascagni şi „Paiaţe” („Pagliacci”, în original) de Leoncavallo, iată două titluri obligatorii ale oricărui afiş de teatru liric respectabil. Tradiţional reprezentate în diptic, deşi alte combinaţii se mai întâlnesc.

 • Regizorul Andrei Şerban: „Giovanni e liber să păcătuiască, dar şi să aducă forţă vitală celorlalţi” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban: „Giovanni e liber să păcătuiască, dar şi să aducă forţă vitală celorlalţi” VIDEO

  Miercuri, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, regizorul Andrei Şerban a vorbit despre cel mai recent spectacol al său, „Don Giovanni”, de Mozart, despre  dubla distribuţie a acestuia, dar şi despre semnificaţiile acestui personaj. La eveniment au fost prezenţi actorii din distribuţie, primarul sectorului 5, Daniel Florea, şi directorul ONB, Beatrice Rancea. Premiera spectacolului a fost programată pe 31 august şi 1 septembrie.

 • Adrian Mărcan cântă „Acorduri înalte” acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Mărcan cântă „Acorduri înalte” acasă

  Baritonul Adrian Mărcan, extrem de apreciat în ţară şi peste hotare, concertează astăzi, pentru prima dată, la Bistriţa. Fiind prea puţin cunoscut în judeţul natal, agenţia „Prompt Communcation" din oraş l-a invitat să susţină un concert, numit „Acorduri înalte", alături de alţi artişti lirici ai Operei de la Braşov, Simona Manole Mărcan, Dan Popescu şi Sena Ducariu.

Modifică Setările