Stiri despre adrian enescu

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fluierul armenesc răsună pe scena Ateneului, într-un concert în primă audiţie semnat de Adrian Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fluierul armenesc răsună pe scena Ateneului, într-un concert în primă audiţie semnat de Adrian Enescu

  Ultima lucrare scrisă de compozitorul Adrian Enescu a fost dedicată interpreţilor Cosmin Rafael Bălean şi Cynthia Pauna, care o vor interpreta, joi şi vineri, pe scena Ateneului, în prima audiţie absolută, în concertele simfonice din această săptămână. Programul concertelor dirijate de maestrul Horia Andreescu include şi două simfonii celebre semnate de Mozart şi Berlioz. Pe 8 martie se împlinesc  150 de ani de la moartea lui Hector Berlioz.

 • Adrian Enescu 4ever
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Enescu 4ever

  Ieri, 19 august, s-a împlinit un an de la dispariţia cunoscutului muzician Adrian Enescu. Cu o promptitudine emoţionantă cei care-i cultivă memoria stimulaţi de actriţa Adina Popescu care i-a fost soţie au marcat momentul prin apariţia unui volum omagial cu titlul „Adrian Enescu 4ever“, tipărit la editura Tracus Arte şi lansat la librăria Cărtureşti-Verona.

 • MyBach, un proiect muzical inedit al lui Adrian Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MyBach, un proiect muzical inedit al lui Adrian Enescu

  A&A Records în colaborare cu Fundaţia MUZZA a organizat luni, la Librăria Cărtureşti-Verona, lansarea albumului postum “MyBach”, al compozitorului Adrian Enescu.La eveniment au fost prezenţi: compozitorul Cristian Lolea, pianistul-compozitor George Natsis, criticul muzical Anca Romeci, producătorul executiv Andi Enache şi producătorul artistic Alexandru Şipa.

 • Bună seara, iubito! Noapte bună, Adrian Enescu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bună seara, iubito! Noapte bună, Adrian Enescu!

  DESPĂRŢIRE Compozitorul Adrian Enescu a murit vineri, 19 august, după o viaţă dedicată muzicii şi o carieră de 41 de ani. Adrian Enescu rămâne în memoria noastră ca un mare compozitor, unul dintre cei mai importanţi de după război. Pentru publicul larg, el este, în primul rând, cel care a descoperit-o şi lansat-o pe Loredana Groza, producând şi compunând primele două albume ale cântăreţei.

 • Roll over Bach
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roll over Bach

  Clar că Bach e doar un pretext în spectacolul de la Bulandra „Dosarele Bach“, pe muzica lui Adrian Enescu şi în concepţia regizorală a lui Alexandru Darie. Întrebarea este: un pretext pentru ce? Fantasmagoria „visată“ de Alexandru Darie frizează de multe ori kitschul, dar acel kitsch intelectual, cu pretenţii, care consideră de exemplu că BD-urile sau „Star Wars“ sunt un nec plus ultra al Culturii cu C mare.

 • Ṭinta: B.A.C.H.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ṭinta: B.A.C.H.

  Acum două zile, fix la aceeaṣi oră, soarele îṣi revărsa dogoarea (globală, desigur!), peste Sala Toma Caragiu. Nici vaga briză de răcoare venită de vis-à-vis, dinspre copacii cochetului parc Grădina Icoanei nu m-a convins să nu grăbesc pasul, pentru a intra în umbra reconfortantă a Teatrului Bulandra. In foaier... liniṣte... spartă deodată de un sunet puternic, dar catifelat.

 • Alexandru
Darie scoate la lumină dosarul lui Bach
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Darie scoate la lumină dosarul lui Bach

  Un regizor de teatru (Alexandru Darie) şi un compozitor (Adrian Enescu) şi-au unit talentul pentru a pune în scenă o montare inedită în care îşi dau mâna mai multe genuri artistice: teatrul, dansul, filmul de animaţie şi mai ales muzica: „Dosarele Bach“, care are premiera azi, la ora 20.00, la Teatrul Bulandra.

 • Adrian Enescu: „Sunetele sunt o colecţie de povestiri, spuse cu o voce seducătoare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Enescu: „Sunetele sunt o colecţie de povestiri, spuse cu o voce seducătoare”

  În plin Concurs Internaţional George Enescu, Bucureştiul va răsuna diseară şi de acordurile lui Adrian Enescu. Influentul compozitor contemporan semnează muzica spectacolului “Bach in Showbiz”, susţinut astăzi de mai tânărul său amic Zoli Toth în Piaţa Unirii, la ora 19.00, în deschiderea Zilelor Bucureştiului.

 • „Kyra Kyralina“ de Dan Piţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Kyra Kyralina“ de Dan Piţa

  Ieşit de la avanpremiera filmului, am ieşit descupănit: mi-au plăcut atmosfera creată, imaginea, costumele şi muzica; am fost dezamăgit de prestaţia actoricească.

 • Zoli TÓTH a câştigat pariul, l-a adus pe Bach în Showbiz!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoli TÓTH a câştigat pariul, l-a adus pe Bach în Showbiz!

  Joi, 5 iunie 2014 s-a încheiat Turneul Bach in ShowBiz iniţiat de promotorul neconvenţional al muzicii de percuţie, Zoli TÓTH. Din 30 aprilie artistul a străbătut 12 oraşe ale României prezentând un show unic de avangardă cu muzică de Adrian Enescu după teme de Johann Sebastian Bach.

 • Revoluţia Bach in ShowBiz cu Zoli TÓTH continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia Bach in ShowBiz cu Zoli TÓTH continuă

  Turneul Naţional Bach in ShowBiz realizat de Zoli TÓTH – cel mai neconvenţional promotor al muzicii de percuţie din România – continuă. Turneul a trecut de jumătate şi a repurtat succese extraordinare în şapte dintre cele 12 oraşe în care a concertat până acum.

 • Interviu cu percuţionistul Zoli TÓTH la începutul turneului Bach in ShowBiz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu cu percuţionistul Zoli TÓTH la începutul turneului Bach in ShowBiz

  Zoli TÓTH – promotorul neconvenţional al muzicii de percuţie din România – este “Bach in ShowBiz” din 30 aprilie. Artistul prezintă un spectacol inedit cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach, completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”.

 • Zoli Toth percutează „Bach in ShowBiz“. La marimbă şi-n 3D!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoli Toth percutează „Bach in ShowBiz“. La marimbă şi-n 3D!

  Instrumente de percuţie, vioară, violoncel, muzica lui Johan Sebastian Bach şi lucrările fusion ale lui Adrian Enescu, proiecţii 3D. Omul care a adus împreună toate aceste elemente se numeşte Zoli Toth, iar cel mai nou proiect al său e gata de lansare.

 • Zoli TÓTH este Bach in ShowBiz!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoli TÓTH este Bach in ShowBiz!

  Zoli TÓTH – promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România – este “Bach in ShowBiz” din 30 aprilie. Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar.

 • VIDEO Compozitorul Adrian Enescu, premiat
de TIFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Compozitorul Adrian Enescu, premiat de TIFF

  Adrian Enescu, cel care a compus muzica mai multor filme celebre, printre care şi "Pas în doi", va primi premiul pentru întreaga carieră la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc, în perioada 31 mai - 9 iunie, la Cluj-Napoca.

Modifică Setările