Stiri despre adrian damian

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Fata din Far West”, premieră la Opera Română
clujeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fata din Far West”, premieră la Opera Română clujeană

  Ambiţios demers al prim-înfiinţatei scene lirice româneşti, cu spectacol inaugural în 1920! Şi o reuşită a noii producţii a acestui mai 2022. Complicaţia punerii în pagină a opusului puccinian vine din multitudinea de personaje, scriitura densă, dramatismul rolurilor principale, îmbinat cu lirism şi introspecţii profunde.

 • La fanciulla del Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La fanciulla del Cluj

  Opera „americană” a lui Puccini, comisionată de Metropolitan Opera în 1910, are o istorie dulce amăruie. Premiera mondială l-a avut pe Caruso în rolul lui Dick Johnson şi pe Toscanini în fosă, având un succes nebun, dar care n-a ţinut mult. Tot mai puţin reluată, a fost considerată mai puţin reuşită decât La bohème sau Tosca.

 • „Raymonda”, premieră de balet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Raymonda”, premieră de balet

  Hotărât lucru, Opera Naţională Bucureşti a dat iarăşi lovitura cu o nouă producţie, pentru prima oară fiind reprezentat în versiune integrală baletul „Raymonda” de Alexander Glazunov. Judec după calitatea spectacolului şi succesul de public, similare cu cele din premierele anterioare, „Norma”, „Lohengrin” sau reluarea „Lucia di Lammermoor”.

 • Teatru online. Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa „Iarna”, pus în scenă la Teatrul “Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu- dramaturgie, Andrea Gavriliu- coregrafie, Adrian Damian –decoruri, Mihai Dobre- muzica- s-au reîntâlnit cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • Inutilitatea
omului ieşit din termen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inutilitatea omului ieşit din termen

  Odată cu spectacolul “Aias”, realizat pe Scena Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, regizorul Mihai Măniuţiu revine la o mai veche şi, cândva, consistentă preocupare. Aceea a sondării valenţelor pe care le (mai) au în actualitatea noastră post-post-modernă marile texte ale Antichităţii.

 • Nopţi din
universul lui Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nopţi din universul lui Shakespeare

  1. În dramaturgia spectacolului „Nopţi ateniene” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova se regăsesc două piese a căror acţiune se petrece în Atena antică. „Timon din Atena” şi „Visul unei nopţi de vară”.

 • Scenograful Adrian Damian: „Cred că tehnologia nu trebuie separată de cultură sau de instituţiile care o promovează”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenograful Adrian Damian: „Cred că tehnologia nu trebuie separată de cultură sau de instituţiile care o promovează”

  Scenograful Adrian Damian, premiat în 2016 cu premiul UNITER, a adus la Târgul de carte Gaudeamus, unul dintre cele mai interesante proiecte: „Laboratorul de imaginar”. Sute de oameni au stat la coadă pentru a citi în laboratorul lui Damian. Într-un interviu pentru „Adevărul”, scenograful a povestit mai multe despre instalaţie şi despre cum ar putea fi încurajată lectura prin intermediul tehnologiei.

 • Gaudeamus este gazda primei instalatii interactive care transformă undele cerebrale din timpul lecturii, în proiecţii vizuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gaudeamus este gazda primei instalatii interactive care transformă undele cerebrale din timpul lecturii, în proiecţii vizuale

  Vizitatorii „Gaudeamus” vor putea testa anul acesta, o instalaţie interactivă unică, ce transformă lectura într-o proiecţie vizuală creată de creierul cititorilor. „Laboratorul de imaginar” este o instalaţie semnată de scenograful Adrian Damian, ce presupune utilizarea căştilor neuronale pentru măsurarea undelor cerebrale şi transformarea lor în proiecţii vizuale ce diferă în funcţie de intensitatea emoţiilor resimţite în timpul lecturii.

 • Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa Iarna, pus în scenă la Teatrul „Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu - dramaturgie, Andrea Gavriliu - coregrafie, Adrian Damian - decoruri, Mihai Dobre- muzica - se reîntâlnesc cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • O cafenea prielnică teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cafenea prielnică teatrului

  „Şase personaje în căutarea unui autor”, fără doar şi poate cea mai cunoscută dintre scrierile lui Luigi Pirandello (prima ei reprezentare s-a produs la data de 10 mai 1921), devenită prin ani o piesă-cult, este precedată de o Prefaţă în care autorul vorbeşte despre „o slujnicuţă”. Sprintenă, în pofida faptului că „nu e chiar atât de nouă în meseria ei”. „Slujnicuţa” aceasta se cheamă „Fantezia” .

 • Oameni în
ceaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oameni în ceaţă

  Odată cu spectacolul cu piesa Punctul orb, scrisă de grecul Yannis Mavritsakis, regizorul Radu Afrim revine la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. Un loc în care a mai semnat, de-a lungul carierei sale, montări precum Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri (2004), Plastilina (2005), Miriam W (2010) sau Când ploaia se va opri (2015).

 • Un
veritabil, un vibrant poem teatral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veritabil, un vibrant poem teatral

  Fără doar şi poate, doar o coincidenţă a făcut ca acelaşi număr, dublu, (106-107 din anul 2010), al revistei Alternatives théâtrales să abordeze temele La scène roumaine şi Jon Fosse

 • Exemplarităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarităţi

  Scena Teatrului Aureliu Manea din Turda e complet goală. Cutia neagră, celebră, rece, a lui Stanislavski. Plus un microfon. De undeva, din zona ei cea mai îndepărtată a scenei îşi face apariţia o femeie. E, îmbrăcată în negru, pantaloni şi bluză, o vestimentaţie simplă, standard ce te duce uşor cu gândul la ideea de uniformă.

 • FOTO Dansul de foc al Antigonei de la Petroşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Dansul de foc al Antigonei de la Petroşani

  Mihai Măniuţiu a creat un spectacol puternic imagistic după piesa lui Sofocle la Teatrul „I. D. Sîrbu" din Petroşani. Antigona a fost interpretată de actriţa Andreea C. Hristu, scenografia cu trimiteri contemporane fiind semnată de Adrian Damian.

 • Piața Reșița Sud va fi inaugurată înainte de sărbătorile de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piața Reșița Sud va fi inaugurată înainte de sărbătorile de iarnă

  Lucrările la noua hală a Pieţei Reşiţa Sud sunt gata în proporţie de 90 la sută, deşi primul termen de finalizare era luna octombrie. Oficialii de la Piețe SA spun că înainte de sărbători lucrările vor fi gata, iar producătorii se vor putea muta în casă nouă. Spațiile sunt rezervate aproape integral.

 • Cine dă banii pentru continuarea modernizării Piaţa Reşiţa Sud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine dă banii pentru continuarea modernizării Piaţa Reşiţa Sud

  Piaţa Reşiţa Sud şi-a schimbat radical înfăţişarea, dar lucrările de modernizare nu au fost încă finalizate. Asta, deşi au început încă din 2008. Obiectivul va fi extins pe o suprafaţă mult mai mare decât cea pe care a funcţionat, până nu demult.

Modifică Setările