Stiri despre adevarul verde

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mişcările tectonice, influenţate de climă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mişcările tectonice, influenţate de climă

  Cercetătorii australieni au demonstrat pentru prima dată că există o legătură între schimbările climatice şi mişcările tectonice. Acest fapt ar putea fi de folos pentru a înţelege de ce au loc cutremure din ce în ce mai puternice.

 • Adevărul verde: Cât gunoi strângem şi aruncăm selectiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul verde: Cât gunoi strângem şi aruncăm selectiv

  Populaţia a aruncat selectiv, în 2010, cu 60% mai multe deşeuri decât anul precedent, arată datele Eco-Rom Ambalaje. Aproximativ jumătate dintre români separă deşeurile, însă doar 6% duc întotdeauna gunoiul la containerele de colectare selectivă.

 • Britanicii încurajează cultivarea vâscului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britanicii încurajează cultivarea vâscului

  Chiar dacă este deja târziu pentru acest Valentine’s Day, britanicii interesaţi de mediu de la National Trust încearcă să-i convingă pe grădinari să cultive mai mult planta sub care se sărută îndrăgostiţii.

 • Păsările din oraşe, în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păsările din oraşe, în pericol

  Poluarea fonică din oraşe ameninţă viitorul multor specii de păsări care trăiesc în mediul urban. Comportamentul zburătoarelor se schimbă: cântă mai puţin, dar mai tare, pe o frecvenţă mai înaltă, astfel încât să acopere zgomotul din trafic, ciripesc noaptea, când e mai multă linişte, sau chiar încearcă să-şi mute cuiburile, notează „The Independent“.

 • În luptă cu poluarea luminoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În luptă cu poluarea luminoasă

  Iluminatul nocturn tulbură bioritmul a numeroase specii şi maschează strălucirea stelelor. Câţiva militanţi pentru protecţia mediului îi vor ruga pe britanici să numere câte stele văd pe cer într-o seară, în speranţa că vor deveni conştienţi de efectele poluării luminoase.

 • Meniu sănătos şi pentru noi, şi pentru Planetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meniu sănătos şi pentru noi, şi pentru Planetă

  Eliminarea cărnii din alimentaţie ajută la protecţia mediului. O dietă ecologică, necesară pentru a scădea emisiile de gaze cu efect de seră, include mai puţină carne şi mai multe legume şi fructe.

 • Încălzirea globală, frânată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încălzirea globală, frânată

  În ultimul deceniu, temperatura la nivel planetar a crescut mai puţin decât se anticipa. Conferinţa care începe azi la Cancun, în Mexic, se axează pe reducerea emisiilor cu efect de seră şi pe menţinerea încălzirii planetare sub două grade Celsius.

 • O zi pentru mediul înconjurător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi pentru mediul înconjurător

  7.347 de evenimente în 188 de ţări. Acesta este bilanţul acţiunii declanşate la 10 octombrie 2010, ce s-a dorit a fi cea mai importantă zi din lume pentru activismul împotriva schimbărilor climatice, notează AFP. Iniţiativa 10/10/10 Global Work Party a fost declanşată în cadrul campaniei internaţionale 350.org.

 • Umbrela-aragaz cu energie solară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbrela-aragaz cu energie solară

  O companie din Statele Unite ale Americii a descoperit un mod inedit şi ieftin de a produce electricitate.

 • Calota arctică, subţiată de căldura-record
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calota arctică, subţiată de căldura-record

  Temperaturile peste media normală înregistrate în această vară au afectat considerabil volumul de gheaţă de la Polul Nord. Volumul total al gheţii din zona arctică a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, atrag atenţia climatologii.

Modifică Setările