
Spirulina, minunea verde: ţine bolile la distanţă şi formele în frâu
Aduce în organism minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali, ajută la slăbit şi aproape că nu are contraindicaţii. Iată doar câteva dintre beneficiile unei cure cu spirulină.
Aduce în organism minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali, ajută la slăbit şi aproape că nu are contraindicaţii. Iată doar câteva dintre beneficiile unei cure cu spirulină.
Deşi prezent în cantităţi infime în organismul uman, nichelul joacă multiple roluri-cheie. Carenţa sa duce la anemie, iar dacă se găseşte în exces, poate genera chiar şi infarct.
„Eşti ceea ce mănânci", spune un vechi proverb. Cu alte cuvinte, ceea ce alegem să mâncăm în fiecare zi îşi pune amprenta, pe termen lung, asupra formei şi stării noastre de sănătate.
Pentru unii, însemnul UHT de pe cutiile de lapte nu pare decât încă o găselniţă a producătorilor pentru a avea profit. Există însă câteva argumente conform cărora acest lapte chiar este unul de preferat în ziua de azi.
Peste un milion de persoane din întreaga lume suferă de limfom. Cu toate acestea, aproape trei sferturi din populaţia Globului nu ştiu că boala reprezintă, de fapt, o formă de cancer numită cancer limfatic.
Nouă din zece dermatologi au observat că au mai mulţi pacienţi cu eczeme şi cu alte boli ale pielii în ultimii ani. De vină este stresul generat de criza economică, spun ei.
Gemul, dulceaţa şi magiunul pot fi foarte hrănitoare, cu condiţia să le preparăm în casă şi să nu folosim aditivi, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
De formaţie urolog şi cu competenţă în ecografie abdominală, medicul Nicolae Calomfirescu îşi asumă cu toată răspunderea supraspecializarea în disfuncţii sexuale, pentru care nutreşte un interes deosebit încă de dinainte de a-şi lua patalamaua de sexolog.
Cu cât petrecem mai mult timp în faţa televizorului şi, în general, stând pe scaun, cu atât pierdem mai mulţi ani din viaţă, atrag atenţia oamenii de ştiinţă americani în urma unei cercetări publicate în „British Medical Journal Open".
Contrar percepţiei generale, copiii care cresc în preajma câinilor prezintă mai puţine infecţii respiratorii şi în sfera ORL, arată un studiu finlandez.
Medicina modernă oferă femeilor care vor să amâne procrearea posibilitatea de a rămâne fertile pe termen nelimitat. Află despre ce procedură este vorba.
Femeile cu un bust generos au un risc mai mare de a face cancer mamar, semnalează un studiu în care au fost incluse 16.000 de femei.
Că trebuie să bei cel puţin 1,5 litri de apă pe zi ştii deja. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă în zilele toride!
Pastele de dinţi îmbogăţite cu arginină ori cu hidroxiapatită protejează dinţii vulnerabili de agresiunea alimentelor reci, fierbinţi, dulci şi acide.
Îndepărtarea chirurgicală a apendicelui poate creşte şansele femeilor de a rămâne însărcinate, potrivit unui studiu publicat recent.
Nivelul de antioxidanţi din tomatele organice este mai mare decât cel din legumele cultivate convenţional, arată un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă spanioli.
Un parazit pe care-l putem lua atunci când curăţăm litiera pisicilor, mai ales a celor care nu stau doar în casă, produce modificări la nivelul psihicului, arată un studiu realizat de un medic român de la Universitatea Maryland din SUA.
Depistat în stadii incipiente, cancerul testicular se poate vindeca. Din păcate, în cele mai multe situaţii, este asimptomatic, ba, mai mult, poate fi confundat cu diferite probleme specifice aparatului genital masculin (de exemplu, epididimita, o inflamaţie la nivelul testiculelor).
Filmele porno pot provoca migrene severe, spun specialiştii indieni citaţi de dailymail.co.uk. Iată de ce!
Citalopram, un medicament administrat în caz de depresie, anxietate şi de tulburări obsesiv compulsive, creşte de trei ori riscul de apariţie a anomaliilor cardiace care pot favoriza apariţia decesului, avertizează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).
Alimentele care conţin organisme modificate genetic sunt, în general, semnalate prin etichetă. Însă majoritatea produselor au în compoziţie, prin contaminare, „urme" de produse „mutante".
Este atât de prezent în mediul nostru de viaţă, încât organismului îi este imposibil, la propriu, să scape de el în totalitate. Aluminiul nu este inofensiv, aşa că am face bine să ştim de unde vine şi, deci, cum să ne ferim de el.
Sindromul de „inimă rănită", ce afectează mai ales femeile care trec printr-un şoc emoţional puternic, ar putea fi, de fapt, un mecanism prin care inima se apără de modificările ce se produc în corp.
Fructele galben-portocalii sunt înrudite cu prunele şi au câteva caracteristici comune: sunt laxative, depurative, antioxidante şi hidratant-remineralizante. În afară de asta, iată de ce ar fi bine să profiţi de prezenţa lor în pieţe.
De peste un deceniu, persoanele supraponderale şi obeze nu au mai avut la dispoziţie niciun medicament nou aprobat de Autoritatea Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (FDA), arată publicaţia britanică Daily Mail.
Milioane de fumători vor putea să renunţe la viciu foarte simplu, cu o singură injecţie dezvoltată de cercetătorii americani.
Chiar dacă nu îşi schimbă în niciun fel dieta şi stilul de viaţă, femeile, mai ales cele în vârstă, se pot îngrăşa excesiv dacă prezintă o carenţă de vitamina D în organism, arată un studiu recent.
Dacă ar fi să descriem această licoare în câteva cuvinte, cu siguranţă printre ele ar fi: „acru", „salate", „remediu", „popular" şi „accesibil". Însă valenţele sale nutriţionale şi terapeutice îi prilejuiesc o caracterizare semnificativ mai bogată.
Având dimensiunea unui smarphone, Vscan este un ecograf portabil creat de General Electric, care permite vizualizarea organelor interne cu ajutorul tehnologiei ultrasunetelor.
Dietele bogate în proteine, dar sărace în carbohidraţi cresc, în timp, riscul de atac de cord şi de accident vascular cerebral în cazul femeilor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Atena, citaţi de publicaţia britanică „Daily Mail".