Stiri despre adevarul de seara zalau

  897 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Patru lideri greco - catolici,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru lideri greco - catolici, "sfinţi" pe iconostasul Catedralei Episcopale a Sălajului. Vezi aici foto cu iconostasul bisericii Sfânta Vineri, din Zalău

  Simion Bărnuţiu, George Pop de Băseşti, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu veghează asupra credincioşilor care se roagă în Catedrala Ortodoxă a Sălajului. Statutul lor de lideri politici ai ardelenilor l-au determinat pe preotul Ioan Ghiurco să le pună chipul chiar la baza iconostasului, în urmă cu 10 ani, chiar dacă toţi cei patru au fost greco catolici.

 • Tabără la mănăstirea Strâmba pentru 250 de copii din Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tabără la mănăstirea Strâmba pentru 250 de copii din Sălaj

  250 de copii din mai multe localităţi sălăjene vor participa în această vară la tabăra organizată de Episcopia Sălajului, la mănăstirea Strâmba. Copiii vor învăţa cântece bisericeşti şi vor participa la diferite concursuri.

 • 120 de şomeri sălăjeni şi-au găsit un loc de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  120 de şomeri sălăjeni şi-au găsit un loc de muncă

  Aproximativ 250 de şomeri din Sălaj şi-au căutat un loc de muncă, ieri, la bursa organizată de Agenţia Judeţeană  pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Şomerilor li s-au oferit 166 de posibile joburi, iar 120 dintre ei au fost selectaţi pentru angajare.

 • Zalău: Riscă închisoarea pentru furt de lemne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zalău: Riscă închisoarea pentru furt de lemne

  Până la patru ani de închisoare riscă doi sălăjeni din satul Moiad, care au fost prinşi cu lemne furate. Cei doi au tăiat câte cinci arbori din pădurea de lângă sat.

 • Sătmăreni prinşi la furat în Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sătmăreni prinşi la furat în Zalău

  Doi tineri din Satu Mare au fost prinşi de poliţiştii din Zalău, după ce au reuşit să fure mai multe bunuri din genţile unor femei din municipiu. Cei doi sătmăreni riscă acum între trei şi 15 ani de închisoare.

 • Se redeschide Frontiera la Muzeul de Artă din Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se redeschide Frontiera la Muzeul de Artă din Zalău

  Iubitorii artelor vizuale sunt invitaţi  la  vernisajul celei de a doua părţi a expoziţiei de fotografie şi transfotografie cu titlul FRONTIERA susţinută de către Dorel Găină și invitații săi la Muzeul de Artă Ioan Sima din Zalău astăzi , 7 iulie,  de la ora 14.00.

 • Joc şi cântec popular la Cehu Silvaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joc şi cântec popular la Cehu Silvaniei

  Mâine, 8 iulie, de la ora 19.00, pe scena amplasată în faţa Primăriei din oraşul Cehu Silvaniei, va avea loc spectacolul de gală şi festivitatea de închidere a celei de-a 10-a ediţii a taberei internaţionale pentru învăţarea dansurilor populare maghiare, meşteşuguri sălăjene, cântece şi teatru popular „Zsibai”.

 • Castelul singurului rege născut în Şimleu este o ruină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Castelul singurului rege născut în Şimleu este o ruină

  În centrul oraşului Şimleu Silvaniei, se află fostul castel, sau ce a mai rămas din el, al familiei Bathory. Unul din membrii ei, Ştefan Bathory, a fost regele PolonieiLipsa banilor şi nepăsarea autorităţilor au lăsat castelul într-un cvasi-anonimat. Eventualii turişti care ar trece prin Şimleu nu se pot bucura decât de zidurile din ce în ce mai şubrede ale castelui, incinta fiind închisă.

 • Şomerii sălăjeni fără liceu nu-şi găsesc de lucru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şomerii sălăjeni fără liceu nu-şi găsesc de lucru

  Aproape 80 la sută dintre şomerii sălăjeni au absolvit, în cel mai bun caz, o şcoală profesională. Doar 4,2 la sută din cei 6067 de sălăjeni care n-au un loc de muncă au trecut la CV absolvirea unei universităţi.

 • Colonia americană din Sălaj a sărbătorit 4 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonia americană din Sălaj a sărbătorit 4 iulie

  Un arheolog din SUA şi 13 studenţi fac şi anul acesta săpături arheologice în castrul roman de la Moigrad.Americanii au sărbătorit ieri Ziua Naţională în baza arheologică situată la 10 kilometri de Zalău.

 • Hoţi prinşi în flagrant la furat fier vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi prinşi în flagrant la furat fier vechi

  Între 3 şi 15 ani de închisoare riscă patru bărbaţi din Jibou care au fost prinşi în flagrant, furând fier vechi. Cei patru au încercat să dea „spargerea” ieri după amiază.

 • Clubul Tineretului devine Casă de Cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Tineretului devine Casă de Cultură

  Angajaţii firmei Tacon au început să lucreze la reabilitarea Clubului Tineretului. Clădirea va deveni, de la finele acestui an, sediu pentru Casa Municipală de Cultură.

 • Gyorfi Deak Gyorgy – bibliotecarul care adună „Curiozităţile Sălăjene”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gyorfi Deak Gyorgy – bibliotecarul care adună „Curiozităţile Sălăjene”

  S-a născut şi s-a format în Timişoara, iar în Sălaj l-au trimis comuniştii, pentru a-i învăţa fizică pe copiii dintr-un sat. A rămas aici şi a devenit unul dintre cei mai eficienţi promotori ai judeţului, prin publicarea unor poveşti mai puţine cunoscute despre oameni şi locuri din Sălaj.

 • Un weekend în casa cerbilor lopătari de la Lapiş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un weekend în casa cerbilor lopătari de la Lapiş

  Pădurea Lapiş este, în momentul de faţă, casă pentru 50 de exemplare de cerbi lopătari.Turiştii pot vizita întreaga rezervaţie aflată la numai 40 de kilometri de municipiul Zalău.

 • Incendiu lângă Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendiu lângă Zalău

  Acoperişul unei barăci din satul Crişeni, în imediată apropiere de Zalău, a fost mistuit de flăcări ieri după amiază. Pompierii au reuşit să oprească extinderea incendiului la clădirile din jur.

 • Hoţi de fier vechi, prinşi de poliţiştii locali din Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi de fier vechi, prinşi de poliţiştii locali din Zalău

  De la începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali au amendat 19 persoane în municipiul Zalău. Cele mai multe amenzi le-a primit şoferii care au parcat în locuri interzise. Tot în această săptămână, poliţiştii locali au prins şi doi hoţi de fier vechi.

 • Zalău: Secţiile spitalului judeţean vor fi reorganizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zalău: Secţiile spitalului judeţean vor fi reorganizate

  Fostul cămin TCI va fi cumpărat de clinica Salvosan. Consilierii Judeţeni au decis astăzi trecerea clădirii din administrarea Consiliului Judeţean Sălaj în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii, pentru a putea fi vândută.

 • Sălăjenii construiesc mai mult faţă de anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălăjenii construiesc mai mult faţă de anul trecut

  175 de autorizaţii de construcţie au fost eliberate, în Sălaj, în primele cinci luni ale acestui an. Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, numărul autorizaţiilor de construcţie a crescut cu aproape 4 la sută  comparativ cu 2010.

 • Zalău: Se caută ingineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zalău: Se caută ingineri

  Din ce în ce mai multe locuri de muncă li se oferă sălăjenilor. În această săptămână, persoanele în căutarea unui loc de muncă pot alege dintre 225 de poziţii, puse la dispoziţia lor de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj. Opt dintre ele sunt pentru studii superioare.

Modifică Setările