Stiri despre adevarul de seara oradea

  3680 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Universitatea din Oradea, performera „Acţiunii Jean Monnet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universitatea din Oradea, performera „Acţiunii Jean Monnet" în România în 2011

  În fiecare an, Comisia Europeană finanţează proiecte de dezvoltare a învăţământului şi a cercetării academice în domeniul integrării europene, prin programul Jean Monnet. Anul acesta, din cele patru proiecte româneşti aprobate spre finanţare, trei sunt din Oradea.  În ultimii zecei ani, Universitatea din Oradea a câştigat în total 15 proiecte, fapt ce o clasează pe locul întâi din ţară.

 • Absolvenţii orădeni preferă Universitatea din Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absolvenţii orădeni preferă Universitatea din Oradea

  Candidaţii care s-au înscris luni la Universitatea din Oradea preferă oraşul natal, fiindcă aşa mai pot sta câţiva ani pe „buzunarul" părinţilor. Săraci şi fără pretenţii, absolvenţii liceelor din Bihor caută specializări cu care speră să se poată angaja imediat după ce vor termina facultatea

 • Bacalaureat 2011 Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea din toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacalaureat 2011 Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea din toamnă

  Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină note de promovare la examenul de bacalaureat din acest an, se pot înscrie la sesiunea din toamnă. Excepţie fac elevii care au fost eliminaţi de la bacalaureat după ce au fost prinşi copiind. Ei nu vor putea susţine examenul decât peste două sesiuni.

 • Afaceristul orădean Ion Govoreanu nu a scăpat de arestul preventiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afaceristul orădean Ion Govoreanu nu a scăpat de arestul preventiv

  Nici cel mai cunoscut avocat pe penal din ţară, Gheorghiţă Mateuţ, nu a reuşit să obţină eliberarea omului de afaceri orădean Ion Govoreanu, patronul magazinelor Trei G şi a celor doi asociaţi ai lui. Procurorii au stabilit că acesta a coordonat activitatea a 12 firme şi a atras alături de el alţi cinci orădeni, cercetaţi şi ei în acelaşi dosar, administratori şi asociaţi ai societăţilor implicate în evaziune.

 • Top cinci cele mai proaste străzi din Oradea, evitate de către taximetrişti şi ambulanţieri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top cinci cele mai proaste străzi din Oradea, evitate de către taximetrişti şi ambulanţieri

  Harta „străzilor de ocolit" din Oradea este centrată pe cartierele Velenţa şi Ioşia, unde şoferii circulă cu strângere de inimă, conştienţi că îşi distrug maşinile.  Potrivit taximetriştilor şi ambulanţierilor, care cunosc starea tuturor străzilor din oraş, în topul ruşinii sunt străzile Măcieşului, Coralilor şi Greierului, adevărate capcane pentru roţi, mai ales când plouă.

 • Elevii din străinătate au renunțat la cadouri și vacanțe pentru a-i ajuta pe săracii noștri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii din străinătate au renunțat la cadouri și vacanțe pentru a-i ajuta pe săracii noștri

  Ei au venit pe șantierele Habitat pentru Umanitate unde construiesc case pentru săraci timp de 10 zile. Deși nu au împlinit 17 ani și abia au intrat în vacanță, 45 de elevi din Germania și Canada au venit în Bihor pentru a construi case familiilor sărace. Ei au muncit și au făcut fundraising pentru a strânge banii necesari venirii în România și nu este prima dată când fac un sacrificiu pentru bihoreni.

 • Orădenii care au de plătit taxe la primărie își pot parca mașina în curtea instituției
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii care au de plătit taxe la primărie își pot parca mașina în curtea instituției

  Primăria a amenajat peste 40 de locuri de parcareîn curtea instituțiie, cu acces din strada Primăriei. Mai mult de jumătate din aceste locuri sunt destinate parcării de scurtă durată și pot fi ocupate pe bază de tichet, timp de maximum două ore. Tichetul poate fi cumpărat din curtea instituției, valoarea fiind de doi lei pentru două ore.

 • Copiii din Oradea se vor bucura în exclusivitate de un tur în Centrul Spațial Kennedy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii din Oradea se vor bucura în exclusivitate de un tur în Centrul Spațial Kennedy

  Cei mici vor afla detalii despre ultimele navete spațiale care au zburat din America, grație profesoarei Valentina Matei. Profesoara de astronomie a petrecut o săptămână în cel mai important Centru Spațial din SUA și le va prezenta copiilor un tur virtual în Centrul Kennedy dar și filmări din cadrul exercițiilor de simulare la care a luat parte.

 • Peste 3000 de locuri de parcare noi amenajate în principalele zone ale orașului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 3000 de locuri de parcare noi amenajate în principalele zone ale orașului

  De la începutul anului au fost amenajate peste 3.000 de locuri de parcare noi pentru orădeni. Parcările de reședință au apărut în Nufărul, Ioșia, Rogerius, Sovata sau Dacia. Locurile au început să fie atribuite asociațiilor de proprietari. Prețul unui abonament este de 9 lei pe an.

 • ŞOCANT! Vor casă de la stat dar nu sunt dispuşi să muncească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ŞOCANT! Vor casă de la stat dar nu sunt dispuşi să muncească

  O parte din familiile evacuate de la Cominca au refuzat să se cazeze într-un alt cămin social, pus la dispoziţie de primărie, unde condiţia pentru a beneficia de o cameră era să accepte un loc de muncă dat de autorităţi.

 • S-a dat startul la înscrieri pentru tabără Medical Adventure School in Holiday
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a dat startul la înscrieri pentru tabără Medical Adventure School in Holiday

  Aflată la cea de a X-a ediţie, Medical Adventure School in Holiday (MASH)este o tabăra de instruire pentru intervenții în situații speciale.  În cadrul proiectului au loc stagii de prim ajutor, traumatologie, intervenții în caz de dezastre, sau search and rescue. MASH este un program inițiat în 2001 care se adresează studenților la medicină, medicilor și tututor tinerilor interesați de intervenții speciale.

 • Caracatiţa din spatele firmelor omului de afaceri orădean Ion Govoreanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caracatiţa din spatele firmelor omului de afaceri orădean Ion Govoreanu

  Ion Govoreanu, patronul orădean arestat săptămâna trecută pentru 29 de zile în urma unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a pus punct, începând cu anul 2008, o reţea de firme prin care a înşelat statul cu peste 15 milioane de euro, în doi ani. Procurorii au stabilit că acesta a coordonat activitatea a 12 firme şi a atras alături de el alţi cinci orădeni, cercetaţi şi ei în acelaşi dosar, administratori şi asoci

 • Adrenalină şi multă distracţie la sfârşit de săptămână pentru copiii din Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrenalină şi multă distracţie la sfârşit de săptămână pentru copiii din Oradea

  Concursuri, ateliere de pictură, observaţii astronomice, exerciţii cu tiroliana, prezentări foto şi multă distracţie îi aşteaptă pe copiii în perioada 8-10 iulie în cadrul festivalului Vara Verde, organizat de fundaţia Ecotop. Toate acestea vor avea loc în Orăşelul Copiilor, la Cetate şi la Podul Intelectualilor.

 • Sute de vizitatori au admirat panorama urbei de pe Crișul Repede din Turnul Primăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sute de vizitatori au admirat panorama urbei de pe Crișul Repede din Turnul Primăriei

  Aproape 400 de persoane au vrut să viziteze Turnul Primăriei de la 1 iunie, când s-a deschis vizitatorilor, contra cost.  Cei care vizitează Turnul sunt însoțiți de un ghid specializat. Orădenii pot admira și mecanismul ceasului sau micul muzeu amenajat în interior, iar în vârful turnului pot folosi telescopul special instalat pentru a vedea orașul mai bine.

 • Peste 2000 de contestații au fost depuse în Bihor de elevii cu rezultate proaste la BAC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 2000 de contestații au fost depuse în Bihor de elevii cu rezultate proaste la BAC

  Peste 2500 de elevi din Bihor au contestat rezultatele primite la examenul de Bacalaureat. Școlile cu cele mai multe contestații depuse sunt Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr 1, Școala de Arte și Meserii  George Barițiu și Grupul Școlar Ioan Bococi, aceastea fiind școlile unde s-au înregistrat rezultate foarte proaste la BAC. Cele mai multe contestații s-au depus la limba și literatura română.

 • Încasările sunt în scădere la bugetul Oradei față de primul trimestrul al anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încasările sunt în scădere la bugetul Oradei față de primul trimestrul al anului

  Al doilea trimestru a însemnat pentru Oradea o scădere a încasărilor la bugetul local. În mare parte acest lucru se datorează faptului că orădenii au preferat să-și plătească dările în prima parte a anului, atunci când beneficiau de o reducere de 8% din valoarea taxelor, dacă le plăteau anticipat până la sfârșitul anului.

Modifică Setările