Stiri despre acropole

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grecia solicită restituirea sculpturilor  din Partenon, aflate în colecţia Muzeului Britanic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia solicită restituirea sculpturilor  din Partenon, aflate în colecţia Muzeului Britanic

  La începutul secolului al XIX-lea, Lord Thomas Elgin muta sculpturile de marmură din Partenonul din Atena în Regatul Britanic, pe când Grecia se afla sub dominaţie otomană. Încă de la câştigarea independenţei, în 1832, Grecia a solicitat Marii Britanii returnarea artefactelor, însă fără succes. Marţi, a fost făcută o nouă solicitare în acest sens, când premierul Greciei, Alexis Tsipras s-a întâlnit cu premierul Marii Britanii, Theresa May.

 • Sărbătoare
în Atena! Muzeul Acropole împlineşte 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare în Atena! Muzeul Acropole împlineşte 5 ani

  Proiecţii tridimensionale şi concerte în aer liber la cea de-a cincea aniversare a Muzeului Acropole din Atena. În data de 20 iunie 2014, Atena sărbătoreşte instituţia cu numeroase festivităţi în aer liber. Este ziua în care Muzeul Acropole va fi deschis vizitatorilor de la ora 8:00 până la miezul nopţii şi care aduce cu ea o expoziţie specială denumită „Culori arhaice” (Archaic Colors).

 • 10 motive să vizitezi Grecia în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 motive să vizitezi Grecia în 2014

  Dacă n-ai vizitat pînă acum Grecia, ai avut de pierdut. Nu numai că Grecia este prima opţiune de vacanţă a familiilor cu copii, însă este este o ţară fabuloasă, în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă.

 • Grecii îşi închiriază patrimoniul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecii îşi închiriază patrimoniul

  Grecia s-a decis să scoata bani din ceea ce are mai de valoare. Începand de săptămâna aceasta vor fi închiriate situri istorice, chiar dacă acestea fac parte din patrimoniul naţional.

 • De ce vor grecii să închirieze Acropole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vor grecii să închirieze Acropole

  Grevele şi imaginea proastă pe plan internaţional au lovit industria turistică elenă, motiv pentru care oficialii de la Atena iau în calcul închirierea vestigiilor de pe Acropole.

 • Grecii se gândesc să închirieze Acropole pentru a face rost de bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecii se gândesc să închirieze Acropole pentru a face rost de bani

  Grecia ar putea închiria companiilor private Acropole şi alte situri arheologice pentru a obţine venituri. Ideea aparţine parlamentarul Gerasimos Giakoumatos, care a declarat, pentru un post local de radio, citat de cotidianul Kathimerini, că măsura nu ar fi umilitoare pentru Grecia.

 • „Spartanii“, printre ruine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Spartanii“, printre ruine

  Dinamoviştii s-au destins înaintea partidei cu Panathinaikos vizitând zidurile dărâmate de la Acropole. O plimbare în aer curat şi o lecţie. Comparaţi cu legen-darii războinici greci, „câinii" au mai învăţat câte ceva din istoria supranumelui lor.

Modifică Setările