Stiri despre acordurile de la minsk

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nici nu s-a instalat bine, că noul preşedinte al Ucrainei a enervat Kremlinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici nu s-a instalat bine, că noul preşedinte al Ucrainei a enervat Kremlinul

  Kremlinul i-a trimis un avertisment marţi noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care ceruse anterior SUA noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, apreciind că un astfel de demers nu favorizează rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP. În plus, liderul de la Kiev a dat asigurări că Ucraina se îndreaptă spre UE.

 • Ucraina intră în al patrulea an de război, fără semne de pace la orizont
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina intră în al patrulea an de război, fără semne de pace la orizont

  Ucraina intră astăzi în al patrulea an al unui conflict sângeros cu rebelii proruşi în estul teritoriului său care - în pofida acordurilor de pace şi a armistiţiilor succesive - s-a transformat într-un conflict îngheţat a cărui rezolvare nu se întrevede la orizont, comentează AFP.

 • Rusia recunoaşte actele emise de
teroriştii din estul Ucrainei şi dinamitează acordurile de la Minsk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia recunoaşte actele emise de teroriştii din estul Ucrainei şi dinamitează acordurile de la Minsk

  Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

 • Summit la Berlin privind criza din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit la Berlin privind criza din Ucraina

  Liderii Rusiei, Germaniei, Franţei şi Ucrainei se întâlnesc miercuri, la Berlin, pentru a discuta despre implementarea acordurilor de la Minsk menite să aplaneze conflictul din estul Ucrainei.

 • Savuşkin, nr. 55: cuibul postacilor (pro)ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Savuşkin, nr. 55: cuibul postacilor (pro)ruşi

  Încă din 2015, apăruseră în presă informaţii despre un centru de coordonare a activităţii comentatorilor şi bloggerilor care exprimă poziţii proruse şi antioccidentale, în special la articolele din presa occidentală. Edificiul care găzduieşte sediul companiei „Internet-Cercetări“, paravanul pentru centrul de coordonare  activităţilor de comentare, trolling şi blogging prorus, se află în oraşul Sankt-Peterburg, pe strada Savuşkin, nr. 55.

 • Schimburile de focuri din
Donbas cresc în intensitate din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimburile de focuri din Donbas cresc în intensitate din nou

  Ne aflăm în a treia vară de la începutul luptelor din estul Ucrainei, pe care părţile implicate în conflict le numesc în mod diferit, dar în care implicarea militară a Rusiei, cu tehnică de luptă, arme, muniţie, echipamente, dotări, luptători, a fost crucială pentru menţinerea a două republici autoproclamate, la Doneţk şi Lugansk.

 • Războiul ruso-ucrainean:
pregătiri pentru Minsk-3?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul ruso-ucrainean: pregătiri pentru Minsk-3?

  De la 1 ianuarie 2016, în zona de conflict din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei s-au înregistrat 6380 de încălcări ale regimului încetării focului. Forţele armate ucrainene au pierdut 42 de soldaţi decedaţi şi 350 răniţi.

 • Acord de încetare totală şi necondiţionată a focului în estul Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acord de încetare totală şi necondiţionată a focului în estul Ucrainei

  Grupul de contact privind criza din estul Ucrainei a convenit marţi, 22 decembrie, în cadrul ultimei întâlniri din acest an asupra încetării totale a focului în zona de conflict. Acordul încheiat la Minsk urma să intre în vigoare la miezul nopţii trecute, informează site-ul pravda.com.ua.

 • Republicile separatiste din Donbass vor să modifice Constituţia Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republicile separatiste din Donbass vor să modifice Constituţia Ucrainei

  Reprezentaţii republicilor populare autoproclamate Doneţk şi Lugank din estul Ucrainei au expediat preşedintelui Comisiei Constituţionale de la Kiev, Vladimir Groisman, şi membrilor Grupului de Contact pentru criza ucraineană câteva proiecte de amendamente la legea supremă a Ucrainei care stabilesc statutul special al Donbassului,