Stiri despre acordul de asociere

  123 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mesajul
UE pentru Moldova, înainte de summit-ul Parteneriatului Estic: „Implementaţi acordul de asociere şi vom
vedea după ce se va întâmpla!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul UE pentru Moldova, înainte de summit-ul Parteneriatului Estic: „Implementaţi acordul de asociere şi vom vedea după ce se va întâmpla!”

  Vineri are loc, la Bruxelles, cel de-al cincilea summit al Parteneriatului Estic. La doi ani distanţă de la ultima reuniune care a avut loc la Riga, în 2015, Republica Moldova pare că s-a împleticit atunci când, în decembrie 2016, şi-a ales în fruntea ţării un preşedinte pro-rus. Mai poate fi, în aceste condiţii, Parteneriatul Estic, un bun exerciţiu pentru vecinii noştri ca să ajungă în antecamera Uniunii Europene?

 • Acordul de Asociere UE - Republica Moldova, implementat în proporţie de 73%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acordul de Asociere UE - Republica Moldova, implementat în proporţie de 73%

  În primii trei ani de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova a realizat 73% din acţiunile planificate. Totodată, rata de armonizare a legislaţiei este de 34%. Datele au fost prezentate de către viceministra Afacerilor Externe şi Integrări Europene, Daniela Morari, în cadrul audierilor publice, organizate de către Comisia politică externă şi integrare europeană, transmite IPN.

 • Ministerul Economiei: Acordul de Asociere UE-Republica Moldova, realizat în proporiţie de 80% în prima jumătate a anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Economiei: Acordul de Asociere UE-Republica Moldova, realizat în proporiţie de 80% în prima jumătate a anului

  Acţiunile prevăzute spre implementare în Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, pentru prima jumătate a anului curent, au fost realizate în proporţie de 80 la sută, raportează Ministerul Economiei şi Infrastructurii. Într-un comunicat de presă al instituţiei, citat de IPN, se menţionează că măsurile realizate au creat agenţilor economici condiţii favorabile de activitate comercial-economică.

 • Maia Sandu: Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc, luptă cu Acordul de Asociere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc, luptă cu Acordul de Asociere!

  Anunţul făcut, la Moscova, de către Igor Dodon, privind faptul că va anula Acordul de Asociere cu UE în cazul în care socialiştii câştigă la următoarele alegeri parlamentare, a stârnit mai multe reacţii din partea partidelor de dreapta de la Chişinău. Preşedintele PAS, Maia Sandu, susţine că prin această declaraţie şeful statului a trădat interesele moldovenilor.

 • Chişinăul trebuie
să se mişte repede în domeniul energetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul trebuie să se mişte repede în domeniul energetic

  Parlamentul Republicii Moldova trebuie să adopte cât mai rapid Legea cu privire la gazele naturale şi cea privind energia electrică, pentru a putea dispune de sprijin financiar din partea Uniunii Europene în sectorul energetic.

 • Pavel Filip vrea un nou minister în cadrul Guvernului de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip vrea un nou minister în cadrul Guvernului de la Chişinău

  Candidatul la funcţia de premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, consideră că în cadrul Guvernului trebuie să activeze separat Ministerul Afacerilor Externe pe de o parte şi Ministerul Integrării Europene pe de altă parte. Ultimul ar trebui, în opinia lui Filip, să se ocupe preponderent de implementarea Acordului de Asociere în ţară.

 • Zona de comerţ liber cu Uniunea Europeană se
extinde şi în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zona de comerţ liber cu Uniunea Europeană se extinde şi în Transnistria

  Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC) se extinde, de la 1 ianuarie 2016, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat Decizia Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova privind aplicarea titlului V din Acordul de asociere pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

 • ANALIZĂ Câştigători şi perdanţi în 2015 ori despre cum am pierdut un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Câştigători şi perdanţi în 2015 ori despre cum am pierdut un an

  Anul 2015 ar fi trebuit să fie altfel. După ce în 2014 am primit premiul suprem al Parteneriatului Estic, în definiţia clasică a politicii din UE ca „artă a lucrurilor posibile” - semnarea Acordului de Asociere şi obţinerea Acordului de liberalizare a vizelor, - efortul susţinut ar fi trebuit să probeze că l-am meritat cu adevărat.

 • Sentimente amestecate după un an de comerţ liber cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sentimente amestecate după un an de comerţ liber cu UE

  Autorităţile şi agenţii economici au păreri împărţite la un an de la crearea Zonei de Liber Schimb cu Uniunea Europeană (ZLSAC). În timp ce reprezentanţii Ministerului Economiei se arată optimişti în privinţa aplicării prevederilor europene, producătorii susţin că încă nu sunt pregătiţi în acest sens şi nu cunosc prea multe despre care sunt cerinţele UE.

 • Igor Dodon: „Cel mai mare pericol pentru Republica
Moldova este Unirea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: „Cel mai mare pericol pentru Republica Moldova este Unirea”

  Viitoarea majoritate parlamentară în Republica Moldova va fi de centru-stânga şi va fi reprezentată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic Partidul Nostru. Igor Dodon a subliniat că formaţiunea pe care o conduce nu va fuziona cu Partidul Nostru. Socialistul crede că guvernul României şi cel al Republicii Moldova pregătesc în secret Unirea.

 • Transnistria se
teme de Acordul de Asociere, dar vrea comerţ preferenţial cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transnistria se teme de Acordul de Asociere, dar vrea comerţ preferenţial cu UE

  Experţii transnistreni califică integrarea economică a Republicii Moldova în UE drept o etapă a integrării politice. Din acest punct de vedere, Tiraspolul ar trebui să fie foarte precaut cu privire la implementarea părţii economice a Acordului de Asociere. Mai mult, Transnistria se teme că odată cu integrarea politică, va urma şi integrarea militară, care presupune intrarea într-o formă oarecare sub umbrela NATO.

 • Miniştrii de Externe ai Lituaniei şi Suediei merg la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miniştrii de Externe ai Lituaniei şi Suediei merg la Chişinău

  Şefii diplomaţiei lituaniene şi suedeze, Linas Linkevičius şi Margot Wallström, vor efectua luni, 4 mai, o vizită în Republica Moldova, la invitaţia ministrului de Externe de la Chişinău, Natalia Gherman., informează Info Prut.

 • Progrese minime în reformarea sectorului justiţiei din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progrese minime în reformarea sectorului justiţiei din Republica Moldova

  Republica Moldova a realizat 69 % din planul de acţiuni prevăzut în Strategia de Reformare a Sectorului Justiţiei din cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Acţiunile au vizat întreg sistemul justiţiei şi au fost finanţate prin proiecte ale Uniunii Europene.

 • Europarlamentar: Mingea se află în terenul Chişinăului. Povestea de succes ar putea lua sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentar: Mingea se află în terenul Chişinăului. Povestea de succes ar putea lua sfârşit

  Preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere cu Republica Moldova, eurodeputatul român Andi Cristea, susţine că politicienii de la Chişinău trebuie să revină urgent la procesul de implementare a reformelor pe care şi le-au asumat în Acordul de Asociere pentru a nu mai pierde timp şi a evita mărirea prăpastiei existente între cetăţeni şi clasa politică.

 • Iurie Leancă: Aducerea comuniştilor la putere, o trădare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Leancă: Aducerea comuniştilor la putere, o trădare

  Fostul premier Iurie Leancă apreciază că includerea comuniştilor în arcul de guvernare reprezintă o trădare a votului acordat de cetăţeni pentru apropierea de UE. Totodată, Iurie Leancă crede că actualul guvern nu a făcut nici un pas pentru realizarea reformelor necesare pentru parcursul european. Referitor la foştii săi parteneri politici, Iurie Leancă nu are decât regrete, însă este încrezător în proiectul noului partid pe care l-a demarat.

 • Doi oficiali europeni vor vizita Republica Moldova în această săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi oficiali europeni vor vizita Republica Moldova în această săptămână

  Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Désir, vor vizita Republica Moldova în această săptămână, la invitaţia şefei diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman, anunţă MAEIE într-un comunicat de presă.

 • Carnegie Europe:
pe 12 februarie R. Moldova şi-a împuşcat un picior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnegie Europe: pe 12 februarie R. Moldova şi-a împuşcat un picior

  Nu e nimic mai rău decât să te împuşti în picior. Asta a făcut Republica Moldovape 12 februarie, prin coincidenţă este aceeaşi zi când liderii Franţei, Germaniei Rusiei şi Ucrainei au negociat la Minsk încetarea focului în estul Ucrainei, se arată într-o analiză realizată de către centrul Carnegie Europe.

Modifică Setările