Stiri despre accident vascular cerebral

  98 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Există şansa la o viaţă normală după un AVC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există şansa la o viaţă normală după un AVC

  Atacul vascular cerebral este o patologie gravă şi din ce în ce mai frecventă. Recunoaşterea semnelor este foarte importantă pentru că pacientul are nevoie ca într-o fereastră relativ scurtă de timp să ajungă într-o clinică de neurologie. Recuperarea trebuie începută chiar din momentul internării. Altfel, deficitele care apar nu mai pot fi depăşite decât cu foarte mare greutate şi în mai mică măsură.

 • Ce să mănânci mai des pentru a avea artere sănătoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci mai des pentru a avea artere sănătoase

  O mare parte dintre cele mai periculoase afecţiuni sunt cauzate de o circulaţie periferică deficitară. Accidentul vascular cerebral de cele mai multe ori nu prezintă simptome, atacuri de cord şi boli vasculare periferice. Însă din păcate bolile cardiace afecteaza tot mai mulţi ani de la an la an, iar  în SUA reprezintă una dintre principalele cauze de deces.

 • 7 simptome ale accidentului vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 simptome ale accidentului vascular cerebral

  Anual, 1 din 5 persoane moare din cauza unui accident vascular cerebral. Este bine să ştim care sunt simptomele acestei complicaţii ameninţătoare de viaţă.

 • Cum recunoşti fibrilaţia atrială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti fibrilaţia atrială

  Prezentă în special la vârstnici, fibralaţia atrială este o problemă de sănătate, care, lăsată netrată, creşte de 5 ori riscul de accident vascular celebral.

 • Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinereţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinereţe

  Considerată greşit o problemă (doar) a vârstnicilor, hipertensiunea trebuie prevenită din tinereţe. Dacă ai în familie (părinţi, bunici) cu hipertensiune, este bine să îţi monitorizezei tensiunea arterială încă de la 18 ani.

 • Cum funcţionează acupunctura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează acupunctura

  Metodă terapeutică originară din China, acupunctura tratează nu numai simptomele unei boli, ci şi cauzele acesteia. Are beneficii şi asupra stării de spirit, căci alungă stresul.

 • Cum să previi accidentul vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să previi accidentul vascular cerebral

  Boală cu implicaţii grave, accidentul vascular cerebral nu este numai o afecţiune specifică bătrânilor, din ce în ce mai mulţi tineri căzându-i victime. Nu uita că atacul cerebral este o urgenţă medicală, care trebuie tratată ca atare.

 • Află dacă eşti predispus la un accident vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află dacă eşti predispus la un accident vascular cerebral

  Poluarea atmosferică a devenit unul din principalii factori de risc în accidentele vasculare cerebrale (AVC), îndeosebi în ţările în curs de dezvoltare, se arată într-un studiu recent. Află ce alţi factori cresc gradul de risc!

 • Primul ajutor în caz de atac cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul ajutor în caz de atac cerebral

  Un accident vascular cerebral sau un atac cerebral este o urgenţă medicală care apare când este întreruptă irigarea creierului cu sânge. Iată cum se acordă primul ajutor în caz de atac cerebral.

 • Boli care te pot omorî într-o singură zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boli care te pot omorî într-o singură zi

  Există o serie de boli care evoluează atât de rapid încât pot duce la deces în doar 24 de ore. Printre acestea se numără Ebola, febra Dengue, într-adevăr, prea puţin probabile pe teritoriul nostru, dar meningita, accidentul vascular cerebral, septicemia cauzată de Stafilococul auriu poate lovi pe oricine, indiferent de aria geografică.

 • 10
sfaturi pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 sfaturi pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral

  Accidentul vascular cerebral (AVC) afectează din ce în ce mai mulţi pacienţi înainte de 50 de ani, atrage atenţia prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii Române de Neurologie. Astăzi, 29 octombrie este Ziua Mondială a AVC, prilej cu care Organizaţia Mondială a Sănătăţii reaminteşte că 6,2 milioane de oameni mor anual din cauza unui atac cerebral.

 • Munca peste program îmbolnăveşte creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Munca peste program îmbolnăveşte creierul

  Cercetătorii au descoperit că persoanele care muncesc peste 55 de ore pe săptămână au un risc cu 33% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral în raport cu cei care muncesc între 35 şi 40 de ore. Este concluzia unui vast studiu publicat joi, 20 august, în prestigioasa revistă britanică The Lancet.

 • Asistentă medicală în stare gravă. A suferit un accident vascular cerebral după o situaţie tensionată din spital: „Era suprasolicitată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asistentă medicală în stare gravă. A suferit un accident vascular cerebral după o situaţie tensionată din spital: „Era suprasolicitată”

  O asistentă medicală din Spitalul Municipal Lugoj a suferit un accident vascular cerebral chiar în timpul serviciului. Surse din cadrul spitalului au declarat că accidentul femeii a survenit pe fondul unei supărări din cauza lipsei de personal şi pentru că asistenta era suprasolicitată, fiind nevoită să aibă grijă de foarte mulţi bolnavi.

 • Ce secrete mai are
creierul pentru neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, cu 23.000 de operaţii la activ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce secrete mai are creierul pentru neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, cu 23.000 de operaţii la activ

  De ce se înregistrează tot mai multe cazuri de tumori cerebrale şi de accidente vasculare cerebrale la vârste din ce în ce mai fragede? Care sunt condiţiile pentru ca o intervenţie pe creier să fie un succes? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care a răspuns  profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie, invitat la Adevărul Live.

 • Cei mai mari duşmani ai creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai mari duşmani ai creierului

  Vârsta la care apar bolile vasculare cerebrale a scăzut dramatic, avertizează medicii neurologi şi neurochirurgi. În acest context, este esenţial să ştim de ce tot mai mulţi tineri suferă accidente vasculare cerebrale şi fac tumori, fie ele benigne sau chiar maligne la nivelul creierului. Medicul Claudiu Matei oferă explicaţii.

 • Ce boli poate ascunde sforăitul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poate ascunde sforăitul

  Deranjant pentru tine şi pentru cei din jur, sforăitul nu afectează doar liniştea şi somnul partenerului, ci şi calitatea vieţii. Cei care sforăie nu se odihnesc suficient, de aceea sunt mai obosiţi şi mai agitaţi a doua zi. Te recunoşti?

 • Generaţia demenţilor, provocată de poluarea aerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia demenţilor, provocată de poluarea aerului

  Cercetătorii au descoperit că aerul poluat inspirat zilnic ar putea afecta creierul persoanelor înaintate în vârstă, putând provoca tulburări cognitive grave sau chiar accidente vasculare cerebrale asimptomatice.

 • Alimente care te feresc de numeroase probleme de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care te feresc de numeroase probleme de sănătate

  Vişinele, avocado şi seminţele de dovleac se numără printre alimentele care conţin elementele necesare pentru prevenirea maladiilor cardiace, infarctului şi cancerului, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

 • De ce e bine să mănânci picant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să mănânci picant

  Există această prejudecată conform căreia persoanele care consumă alimente picante ar fi mai predispuse spre arsuri gastrice, dureri de stomac, carii dentare sau chiar cancer, însă adevărul este că acestea au exact efectul invers.

Modifică Setările