Stiri despre absenteism

  77 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Două mii douăzeci şi patru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două mii douăzeci şi patru

  Îmi aduc aminte, fără să vreau, de romanul lui George Orwell, scris în 1948 şi apărut în 1949, ”O mie nouă sute optzeci şi patru”, pe care mulţi îl ştiu ca 1984. Îmi aduc aminte şi de colosala ”Ferma animalelor”, o altă creaţie a lui George Orwell care descria o lume controlată de dictatură, care încearcă să se elibereze.

 • Elevii din Feteşti, învăţaţi de poliţişti cum să nu devină infractori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii din Feteşti, învăţaţi de poliţişti cum să nu devină infractori

  Poliţiştii ialomiţeni au continuat activităţile informativ – preventive dedicate siguranţei elevilor.Astfel, pe 8 otombrie, poliţiştii din Feteşti au derulat o acţiune informativ - preventivă pe linia prevenirii faptelor cu violenţă, a delicvenţei juvenile, victimizării minorilor în zona unităţilor de învăţământ, precum şi abandonului şi absenteismului şcolar.

 • De ce nu s-au dus românii la vot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu s-au dus românii la vot

  Majoritatea românilor a preferat să nu voteze la referendum, dând astfel un vot de blam celui mai mare partid politic aflat la guvernare, mânaţi de teama că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea beneficia de pe urma unor modificări aduse Constituţiei.

 • „S.O.S. - Copiii romi – O poartă către educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „S.O.S. - Copiii romi – O poartă către educaţie". Seminar pentru îndrumarea şcolară a elevilor

  Pentru o informare corectă a copiilor, Partida Romilor a organziat recent un seminar educativ privind consilierea şi îndrumarea şcolară a elevilor în vederea obţinerii recomandării de apartenenţă, pentru ocuparea locurilor rezervate în învăţământul liceal şi universitar, dar şi prezentarea modalităţilor prin care copiii de etnie romă pot fi înscrişi în sistemul de învăţămînt preşcolar, primar sau gimnazial.

 • VIDEO Ce-a
mai scornit PSD: sesiune extraordinară pe plajă şi prezenţă prin telefon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce-a mai scornit PSD: sesiune extraordinară pe plajă şi prezenţă prin telefon

  Acuzaţi de aleşii Opoziţiei că au încălcat legile pentru convocarea plenului Parlamentului, deputaţii PSD au venit cu o explicaţie inedită: şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor a fost făcută telefonic. Aceiaşi parlamentari au precizat că nu au nevoie de cvorum de şedinţă. Prin urmare, colegii lor şi-au putut vedea de vacanţă, demers îmbrăţişat şi de Liviu Dragnea. Sesiune bifată, vacanţă continuată.

 • Absenteismul masiv a continuat şi la alegerile locale parţiale. Legitimitatea aleşilor, din ce în ce mai firavă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absenteismul masiv a continuat şi la alegerile locale parţiale. Legitimitatea aleşilor, din ce în ce mai firavă

  Alegerile locale parţiale i-au determinat pe mai puţin de o treime din cetăţenii cu drept de vot să iasă la urne, prezenţa fiind cu 15% mai mică faţă de scrutinul din iunie 2016. Slaba mediatizare a alegerilor, miza scăzută a acestora, precum şi începerea concediilor sunt printre cauzele absenteismului mare, potrivit specialiştilor contactaţi de „Adevărul“.

 • LIVE VIDEO Rezultate alegeri prezidenţiale Franţa. Emmanuel Macron câştigă scrutinul decisiv cu 66,06% din voturile exprimate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Rezultate alegeri prezidenţiale Franţa. Emmanuel Macron câştigă scrutinul decisiv cu 66,06% din voturile exprimate

  Aproximativ 47,5 milioane de francezi au fost chemaţi duminică la urne pentru a-şi alege viitorul preşedinte. Bătălia finală s-a dat între centristul proeuropean Emmanuel Macron şi eurosceptica Marine Le Pen. Candidatul de centru la alegerile prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron, a obţinut  66,06% din sufragii, a anunţat Ministerul francez de Interne, după numărarea a 99,9% din totalul voturilor.

 • Majoritatea tăcută. Şi mulţumită?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Majoritatea tăcută. Şi mulţumită?

  Au fost alegeri şi a ieşit cum a ieşit. Acum, atenţia e îndreptată spre manevrele pentru alcătuirea noului guvern. Se speculează, să dă cu presupusul, în stilul cunoscut. Dar poate n-ar fi rău să reflectăm ceva mai mult asupra unui fapt important: 60% dintre alegători n-au votat. Majoritatea tace.

 • Indiferenţa românilor aduce victoria PSD. Hartă: cum a ajuns România roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Indiferenţa românilor aduce victoria PSD. Hartă: cum a ajuns România roşie

  Partidul condus de Liviu Dragnea a câştigat alegerile parlamentare, cu un scor de 45%, după cum arată primele estimări. Victoria detaşată a PSD vine însă pe fondul absenţei imense de la urne: doar 39,49% din români au mers la vot, aproape cea mai mică prezenţă la urne de după Revoluţie.

 • Forţa PSD vine de la cei care nu votează. O explicaţie aritmetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forţa PSD vine de la cei care nu votează. O explicaţie aritmetică

  „Cu sau fără votul meu, tot aia iese” - e genul de replică în spatele căreia se ascund mulţi dintre cei care nu se deranjează la urne. Fals! Pentru cine nu este convins că, de fapt, noncombatul la vot este ceea ce menţine clasa politică instalată după ’90 la putere, am extras câteva date statistice elocvente, pe care le puteţi verifica lesne, pe Google.

 • Campania
electorală înainte de final
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campania electorală înainte de final

  Trece molcom şi ultima săptămână din această campanie electorală. Molcom şi neinteresant pentru alegători. Fapt care pare să prefaţeze un absenteism masiv la vot. O situaţie de care va profita la maximum PSD.

 • Testul
scrutinului penalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testul scrutinului penalilor

  Avalanşa candidaţilor penali la alegerile locale naşte reacţii de indignare în media şi pe reţelele sociale. Adevăratul examen, însă, nu vizează lipsa de bun-simţ, morală, etică, sau cum vreţi s-o definim, a acestor indivizi, ci tocmai reacţia celor care se declară indignaţi, în numele normalităţii.

 • Rata absenteismului angajaţilor români este similară cu cea din regiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rata absenteismului angajaţilor români este similară cu cea din regiune

  Rata absenteismului în România, reprezentând proporţia zilelor de absenţă în totalul zilelor lucrătoare, a fost anul trecut de 2,2%, faţă de 2,4% în 2014, similară cu cea din regiune, şi generează costuri mari pentru organizaţii, de peste 700 euro pe angajat la nivelul întregii pieţe.

 • Virozele respiratorii au umplut spitalele de pacienţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virozele respiratorii au umplut spitalele de pacienţi

  Zilnic, sute de copii, adulţi şi mai ales persoane trecute de 60 de ani ajung la urgenţe cu febră, dureri de cap, ameţeli şi probleme digestive. Dacă cei mai mulţi sunt diagnosticaţi cu viroză respiratorie, sunt şi cazuri în care internarea în spital devine obligatorie.

 • Teoria
economică a absenteismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teoria economică a absenteismului

  Cea mai mare dilemă născătoare de revoltă a cetăţeanului fascinat de vot şi de diverşi politicieni, a românului cu spirit civic, cool şi deontolog (da! şi civismul are deontologia lui) este dată de absenteismul la vot. Nu poate înţelege ce se întâmplă cu aproape jumătate din semenii cu care împarte acelaşi areal geografic! De ce nu votează?

 • Absenţa înseamnă complicitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absenţa înseamnă complicitate

  Avem, duminică, şansa de a ne bucura, înainte de orice, de un fapt extraordinar: putem alege pentru noi şi pentru copiii noştri. E un drept ce merită asumat şi apărat, mai ales când realizăm că nu e un dat definitiv al vieţii. Şi când ştim, precum profetic scria Nicolae Iorga, că „nu numai faptele rele se răzbună, ci şi nepăsarea”.

 • Paradoxurile etice ale absenteismului la vot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradoxurile etice ale absenteismului la vot

  Una din discuţiile reluate iar şi iar în ultimii zece ani (dacă nu şi de mai mult timp) se referă la absenteismul la vot. Constatăm aici dualitatea atitudinii faţă de fenomen a societăţii versus societatea civilă.

Modifică Setările