Stiri despre abdullah ocalan

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Abdullah Ocalan îndeamnă Ankara să reia negocierile de pace cu activiştii kurzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abdullah Ocalan îndeamnă Ankara să reia negocierile de pace cu activiştii kurzi

  Liderul PKK Abdullah Ocalan, încarcerat la izolare pe o insulă-închisoare în largul coastelor Istanbulului, şi-a reiterat îndemnul ca Guvernul turc să reia negocierile cu activişti kurzi vizând să pună capăt sângerosului conflict dintre cele două părţi, scrie presa turcă, relatează The Associated Press.

 • Ankara, generoasă cu Abdullah Ocalan. Liderul kurd va putea fi vizitat de familia sa cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ankara, generoasă cu Abdullah Ocalan. Liderul kurd va putea fi vizitat de familia sa cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului

  Autorităţile turce i-au permis familiei lui Abdullah Ocalan, aflat în închisoare, să-l viziteze cu prilejul Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului la musulmani, n. red.), care începe săptămâna viitoare, o premieră pentru apropiaţii liderul istoric al rebeliunii kurde pe care rudele nu l-au mai văzut de doi ani, relatează sâmbătă agenţia de presă Anadolu, citată de AFP.

 • Ciocniri violente în sud-estul Turciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciocniri violente în sud-estul Turciei

  Mii de etnici kurzi au ieşit în stradă şi au cerut eliberarea liderului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, confruntându-se cu forţele de ordine, informează Reuters.

 • Abdullah Öcalan şi dilema de securitate a Turciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abdullah Öcalan şi dilema de securitate a Turciei

  Pe 15 februarie 2013, în Diyarbakir, forţele de securitate ale Turciei au intervenit violent împotriva mai multor manifestanţi kurzi ce militau pentru eliberarea liderului PKK, Abdullah Öcalan. Incidentul, care s-a petrecut în ziua în care se împlineau 15 ani de la momentul arestării lui Öcalan, nu a fost unul izolat, manifestaţii asemănătoare având loc şi în alte localităţi din sud-estul ţării precum şi în Strassbourg.

 • Riscând să-l supere pe Erdogan, Abdullah Ocalan îi susţine pe protestatarii turci: „Nimeni nu trebuie să se lase folosit de către mediile naţionaliste şi puciste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscând să-l supere pe Erdogan, Abdullah Ocalan îi susţine pe protestatarii turci: „Nimeni nu trebuie să se lase folosit de către mediile naţionaliste şi puciste“

  Liderul întemniţat al rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, a aprobat, vineri, protestele anti-guvernamentale care zguduie Turcia de săptămâna trecută. Acest mesaj vine în ciuda negocierilor de pace în curs pe care le are cu autorităţile turce.

 • Un nou stat pe harta lumii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou stat pe harta lumii?

  În ultimele zile, zgomotul de fond al prostiilor din politica românească aproape că a asurzit şi spectatorii de la meciul „Televiziuni+aplaudaci versus Bunul simţ”. De aceea, anumite ştiri de valoare din spaţiul extern nu se mai pot înţelege cum trebuie, orăcăitul nervos al câte unora fiind capabil să deturneze din drumul său şi un tren plin cu mercur ce alunecă într-o pantă de 10%.

 • Obama a împăcat Israelul cu Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama a împăcat Israelul cu Turcia

  Turneul în Orientul Mijlociu al preşedintelui Barack Obama, considerat un mare succes mediatic, nu s-a finalizat, potrivit analiştilor, cu rezultate concrete. În Israel, Obama a reafirmat angajamentul SUA faţă de alianţa strategică cu statul evreu, promiţând sprijin în problema înarmării nucleare a Iranului ( nu am epuizat încă toate canalele diplomatice, a spus el).

 • Turcia nu va putea adera la Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia nu va putea adera la Uniunea Europeană

  Titlul este prevestitor şi, poate de aceea, tulburător. Să fie oare acesta deznodământul unui vis european al Înaltei Porţi, nutrit  şi purtat pe umerii unei bătălii care a durat aproape o jumătate de secol? Cred că ar fi trist şi nedemn de Europa, care nu cunoaşte cuvântul "niciodată", dar care a şi invitat Turcia să se alăture stelelelor europene..."Turcia, imposibila adeziune", citesc azi pe deschiderea Presseurop.eu...

 • Trei femei kurde, executate în stil mafiot la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei femei kurde, executate în stil mafiot la Paris

  Trei femei kurde au fost găsite moarte în noaptea de miercuri spre joi, ucise cu câte un glonţ în cap, în sediul unei asociaţii kurde din Paris, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

 • Zece conflicte care ameninţă stabilitatea globală în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece conflicte care ameninţă stabilitatea globală în 2013

  În fiecare an, în jurul lumii, vechile conflicte se înrăutăţesc, altele noi ies la iveală şi, ocazional, anumite situaţii se îmbunătăţesc. O listă a conflictelor este destul de arbitrară: unii se concentrează asupra unor zone, alţii le ignoră complet. Şi mai complicat este să anticipezi ceea ce se va întâmpla, ce va declanşa conflictele şi cât de rele vor fi situaţiile în care se va afla lumea.

 • „Războiul deschis” care macină Turcia: conflictul dintre kurzi şi restul ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Războiul deschis” care macină Turcia: conflictul dintre kurzi şi restul ţării

  A venit momentul în care politicienii din Turcia ar trebui să înfrunte cea mai mare problemă a ţării: conflictul dintre kurzi şi restul ţării. „Trasează un triunghi de la graniţa de nord a Turciei până la Mediterană şi la sud-est de oraşul Hakkari, din apropierea hotarului cu Iranul. În această întindere geografică se desfăşoară un război deschis“, a declarat Atilla Yesilada, un analist din Istanbul.

 • Rebeli PKK, în armata turcă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebeli PKK, în armata turcă?

  Procurorii militari din Turcia investighează un posibil act de trădare ce implică doi ofiţeri ai armatei. Rebelii kurzi şi-au înmulţit atacurile după ce liderul lor, Abdullah Ocalan, a declarat, din închisoare, că renunţă la eforturile de dialog cu Ankara.

Modifică Setările