Stiri despre aafbr

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şapte motive pentru care pensiile nu ar trebui să crească. Ce spun analiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte motive pentru care pensiile nu ar trebui să crească. Ce spun analiştii

  Creşterea pensiilor cu 40% în septembrie 2020 şi încă 10% în septembrie 2021 vor avea un impact negativ substanţial asupra deficitului public, fiind iraţională din punct de vedere economic, susţine analistul Nicolae Covrig, membru al Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari din România (AAFBR).

 • Antreprenoriatul
românesc, la marginea prăpastiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antreprenoriatul românesc, la marginea prăpastiei

  Numărul companiilor care şi-au întrerupt activitatea în anul 2018 este aproape de maximul din ultimul deceniu, iar vulnerabilitatea companiilor va conduce la creşterea numărului de insolvenţe în perioada 2019-2020 cu cel puţin 20%, arată o analiză realizată de Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

 • Bancherii scumpesc creditele în urma taxei pe lăcomie anunţată de Guvernul PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancherii scumpesc creditele în urma taxei pe lăcomie anunţată de Guvernul PSD

  Măsurile propuse de proiectul de OUG privind taxarea activelor sectorului bancar în funcţie de amplitudinea deviaţiei mediei trimestriale a indicelui ROBOR faţă de pragul de referinţă (1,5%),  vor genera o serie de efecte puternic negative în economie, au afirmat, într-un comunicat analiştii financiar-bancari.

 • IMM-uri versus multinaţionale. De ce este o luptă falsă şi de ce firmele mici continuă să plătească taxe mai mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IMM-uri versus multinaţionale. De ce este o luptă falsă şi de ce firmele mici continuă să plătească taxe mai mari

  În ultimul deceniu firmele mici au continuat să plătească taxe mari raportat la dimensiunea cifrei lor de afaceri, în timp ce firmele mari plătesc un impozit raportat la cifra de afaceri de două ori mai mic comparativ cu cel al microîntreprinderilor, arată o analiză realizată de Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

 • ANALIZĂ Cine face bani
în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cine face bani în România?

  Deşi acum 10 ani înregistra profituri, industria textilelor este acum îngenuncheată, fiind distrusă de majorarea salariului minim pe economie, a cheltuielilor ridicate de transport, concurenţa externă şi costurile de finanţare în creştere.

 • România — tărâmul companiilor „zombie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România — tărâmul companiilor „zombie”

  Ultimul deceniu din România a fost un mediu propice dezvoltării firmelor „fantomă” (care nu înregistrează venituri dar sunt active conform evidenţelor din Registrul Comerţului), supraîndatorate (care raportează capitaluri proprii negative) sau „zombie” (care sunt ţinute în viaţă de partenerii de afaceri).

 • La omu' sărac nici boii nu trag: firmele mici şi mijlocii din România abia se descurcă. Top 10 probleme cu care se confruntă microîntreprinderile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La omu' sărac nici boii nu trag: firmele mici şi mijlocii din România abia se descurcă. Top 10 probleme cu care se confruntă microîntreprinderile

  Situaţia microîntreprinderilor româneşti s-a deteriorat în ultimul deceniu: profitul a scăzut, lichiditatea este fragilă, datoriile cresc, creanţele se colectează cu întârziere, iar eficienţa angajaţilor este modestă, se arată într-o amplă analiză realizată de economistul Iancu Guda, preşedinte AAFBR.

 • ANALIZĂ Mai e loc de scumpire a locuinţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Mai e loc de scumpire a locuinţelor

  Există spaţiu pentru scumpirea în continuare a locuinţelor din România deoarece, în timp ce preţurile au scăzut substanţial faţă de vârful atins în perioada crizei, şi veniturile românilor au crescut puternic, arată într-un studiu Mihai Pătrulescu, membru al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) şi Silviu Pop, Head of Research la compania de consultanţă imobiliară Colliers.

 • La un pas de recesiune. Care sunt semnele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La un pas de recesiune. Care sunt semnele

  Frecventele semnale venite din piaţă, atât din partea analiştilor financiari, cât şi din partea statisticienilor, indică instalarea recesiunii spre jumătatea anului viitor.

 • Analist: Românii investesc în imobiliare din spirit de turmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analist: Românii investesc în imobiliare din spirit de turmă

  Tranzacţiile imobiliare şi construcţiile concentrează aproape un sfert din totalul investiţiilor, românii plasându-şi banii în acest sector din cauza efectului de turmă, “pentru că majoritatea o face şi la altceva nu ne pricepem”, afirmă analistul Iancu Guda.

 • Analiştii
financiar-bancari: 2018 este cel mai bun an pentru listarea la bursă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiştii financiar-bancari: 2018 este cel mai bun an pentru listarea la bursă

  Firmele din România ar trebui să-şi crească gradul de capitalizare, iar 2018 este un an foarte bun pentru listarea la bursă, au declarat analiştii prezenţi la evenimentul „Cum vor arăta indicatorii macroeconomici ai României în 2018?”, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) împreună cu Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

 • AAFBR: Accentul
politicilor fiscale este pus pe creşterea salariilor şi pensiilor într-un ritm
pe care economia nu-l poate susţine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AAFBR: Accentul politicilor fiscale este pus pe creşterea salariilor şi pensiilor într-un ritm pe care economia nu-l poate susţine

  Principala problemă internă a României este promovarea unor politici fiscale prociclice, prin reduceri de taxe şi creşteri de cheltuieli publice, alimentând astfel riscul unor derapaje care vor trebui ajustate în viitor, arată Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), care susţine că accentul acestor politici este pus pe creşterea salariilor şi pensiilor într-un ritm pe care economia nu-l poate susţine.

 • Peste 112.000 de salariaţi ar putea fi concediaţi din cauza noilor măsuri fiscale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 112.000 de salariaţi ar putea fi concediaţi din cauza noilor măsuri fiscale

  Impozitul de 1% aplicat cifrei de afaceri pentru toate companiile cu venituri sub 1 milion de euro şi majorarea salariului minim la 1.900 de lei poate duce la pierderea a aproximativ 2% din totalul locurilor de muncă, cele mai afectate fiind cele din industria textilă, cea alimentară, transporturi şi comerţul cu amănuntul.

 • Ce sectoare vor fi grav afectate în caz de recesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sectoare vor fi grav afectate în caz de recesiune

  O nouă posibilă recesiune ar putea fi generată de tensionarea echilibrelor macroeconomice din cauza creşterii bazate pe consum şi măsuri fiscale, a economiei subterane foarte ridicate, a creditării modeste a companiilor, a legislaţiei incerte şi impredictibile, dar şi a accelerării preţurilor activelor imobiliare.

 • Guda, AAFBR: Tabloul
macroeconomic seamănă izbitor cu cel din 2008. Cinci diferenţe majore care ne fac mai
vulnerabili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guda, AAFBR: Tabloul macroeconomic seamănă izbitor cu cel din 2008. Cinci diferenţe majore care ne fac mai vulnerabili

  Tabloul macroeconomic din perioada recentă seamănă izbitor de mult cu cel din anul 2008, însă există cinci diferenţe majore care ne fac mai vulnerabili, iar mediul de afaceri nu poate gestiona mai bine o eventuală criză internaţională, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în anul 2008, consideră Iancu Guda, Preşedinte AAFBR (Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România) şi Lector IBR (Institutul Bancar Român).

 • Companiile active din România sunt decapitalizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Companiile active din România sunt decapitalizate

  Singurele sectoare care prezentau un grad de capitalizare de peste 40% la finalul anului 2016 sunt producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, apă şi gaze, intermedieri financiare şi IT. Sectoarele care înregistrau un grad de capitalizare mai mic de 15% sunt activităţile recreative, culturale şi sportive, construcţii şi sănătate, se arată într-un studiu AAFBR.