Stiri despre 6tv

  54 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Erdogan, Putin şi drama sirienilor din Idlib
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Erdogan, Putin şi drama sirienilor din Idlib

  După întâlnirea dintre şeful statului turc şi omologul rus, certă rămâne apetenţa celor doi lideri regionali pentru a da tonul la muzica evenimentelor viitoare conform propriilor lor partituri geopolitice. Din nou, din păcate, Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un jucător de talie mică, un observator neputincios la drama celor folosiţi ca mingi de ping pong, de personalităţi interesate doar de trecătoarea lor glorie personală.

 • VIDEO Dosarul Coronavirus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dosarul Coronavirus

  Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din 1.03.2020, cinci noi state membre -Azerbaidjan, Ecuador, Irlanda, Monaco şi Qatar - au informat despre apariţia, pe teritoriul lor, a primelor cazuri de COVID-19. Un reper util generării unui schimb de opinii cu doi români aparte, primul fiind un medic militar cu experienţă în zone cu epidemii din alte state, al doilea fiind recent reîntors din China.

 • VIDEO Ion Cristoiu: „Pe 22 decembrie 1989, între orele 11.00-16.00 am avut o juntă militară care a condus ţara“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ion Cristoiu: „Pe 22 decembrie 1989, între orele 11.00-16.00 am avut o juntă militară care a condus ţara“

  Decembrie 1989 rămâne o rană deschisă pentru toţi cei care au trăit din plin evenimentele derulate în urmă cu 30 de ani. Din păcate, niciunul dintre preşedinţii postdecembrişti nu a găsit soluţia anihilării acestei "găuri negre" din istoria recentă a României. Iar unele adevăruri nu au fost devoalate nici azi, doar maculate cu bună ştiinţă.

 • Spaţiul cosmic a devenit domeniu operaţional militar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spaţiul cosmic a devenit domeniu operaţional militar

  Senatorul american Doug Jones a afirmat sâmbătă, 14 decembrie 2019, că a purtat o discuţie cu secretarul Forţelor Aeriene ale SUA, Barbara Barret, context în care au abordat locaţia probabilă a Comandamentului Forţei Spaţiale, noua categorie de forţe armate americane, actualele fiind acelea terestre, navale, aeriene, corpul infanteriei marine şi forţa destinată anihilării operaţiunilor cibernetice ostile SUA.

 • Aliaţi mai liberi decât alţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aliaţi mai liberi decât alţii

  Prezenţa la Paris a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, însoţit de adjunctul său, Mircea Geoană, a confirmat menţinerea unor opinii diferite, preşedintele francez nerenunţând la agenda sa, de promovare a Franţei, cu orice preţ, în condiţiile în care afirmaţiile sale teribiliste nu pot întări imaginea de putere regională, alterată şi de lovirea în aer a două elicoptere militare franceze, în Mali, în care au murit 13 militari francezi.

 • NATO merge mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO merge mai departe

  Şeful apărării Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a făcut o vizită anunţată la Dornstadt, la exerciţiul de alarmare VJTF2019, unde a evaluat instruirea grupului de lucru comun foarte pregătit / VJTF, care trebuie să fie operaţional în 48 la 72 de ore şi cuprinde o brigadă multinaţională, cu 5000 de militari / cinci batalioane de manevră, ce vor fi susţinute de forţe aeriene, maritime şi speciale.

 • VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România

  La est de frontiera răsăriteană a NATO, care oficial trece pe Prut, există Republica Moldova, unde premierul pare deschis unui dialog cu Rusia, ceea ce nu ar fi rău în condiţii de coexistenţă paşnică, mai supravieţuieşte Ucraina, văduvită, manu militari, de Crimeea şi Donbas, mai a pierdut din teritoriu Georgia, căruia i s-a mutat...puţin, graniţa, din cauza unei conducte petroliere, iar la sud de Marea Neagră, Turcia păcăleşte NATO.

 • VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene

  Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

 • VIDEO Nici pace, nici război în Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nici pace, nici război în Europa?

  Nu există o victorie mai mare, a propagandei imperiale răsăritene, decât aceea de a savura, aparent de la distanţă, dar printr-o eficientă şi modernă monitorizare, încremenirea în proiect a societăţii româneşti. Cu un preşedinte timorat, un premier epuizat politic, un parlament imun la drama Europei de Est, o armată ţinută pe butuci şi o indiferenţă cvasi generală faţă de extinderea Rusiei spre Vest.

 • Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA

  Vineri, 12 iunie, Federaţia Rusă, va aniversa Ziua Naţională, într-un climat de nici pace, nici război, în Marea Baltică şi în Marea Neagră, acolo unde exerciţiile anunţate ale NATO sunt precedate sau urmate de alarmarea unor efective de... trei ori mai mari ale armatei ce ascultă ordinele preşedintelui Vladimir Putin. După două zile, pe 14 iunie, europenii dintre Prut şi Nistru vor merge să voteze, fie cu Vestul sau cu Estul.

 • VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic

  La est de graniţa răsăriteană a NATO se confruntă practic două lumi, aceea a unei generaţii speriate de schimbare, care se agaţă disperată de imaginea ultimului Tătuc, actualul prim locatar de la Kremlin, şi cea a generaţiei care asigură militarii succesivelor demonstraţii de forţă ale imperiului răsăritean, în condiţiile când junii bine informaţi, dar trăitori în Est, îşi doresc libertatea şi democraţia din Vest.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei

  Primul club militar, unde am înţeles importanţa dialogului între oameni cu experienţe complementare, a fost unul din Canada, acolo unde dialogul, nu monologul, genera respect pentru partenerul de discuţie, la fel de interesat în a înţelege o perspectivă, despre provocările lumii de azi, în bună măsură diferită de a lui. Apariţia primului club militar autohton, comparabil cu cele existente în comunitatea euroatlantică, constituie o premieră.

 • VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu

  Deşi locaţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic/ISIS/ISIL continuă să fie bombardate de escadrilele ţărilor care sunt alături de Statele Unite, în efortul de a restabili autoritatea statelor afectate de ciuma neagră, precum Irakul şi Siria, în zonele  controlate de bine antrenaţii rebeli islamişti, totuşi un fost director adjunct al CIA afirmă că Al-Qaeda rămâne ameninţarea neconvenţională mai gravă pentru SUA.

 • VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova

  Cu 48 de ore înainte de popasul, simbolic, al cancelarului german, la Moscova, pentru a depune o coroană de flori în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, am avut ocazia să îi urez ambasadorului rus, la Bucureşti, ca poporul său să se bucure de pace, una în care Rusia are nevoie şi de bune relaţii cu România. După cum şi reciproca este adevărată.

 • VIDEO Jim Sack: „Putin a început problemele, deci este bine să fim fermi cu el”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Jim Sack: „Putin a început problemele, deci este bine să fim fermi cu el”

  În bătălia pentru rostirea adevărului complet, despre obiectivul strategic al preşedintelui Vladimir Putin - de a reface, cu orice preţ, fosta Uniune Sovietică, fie aceasta azi Uniunea Euroasiatică -, cultivarea descurajării psihologice, prin recurgerea la arsenalul de tip stalinist, altfel cunoscut, indică o acutizare a confruntării psihologice, informaţionale, în pragul unei noi ofensive a răsăritenilor. Cum se vede, din SUA, situaţia actuală?

 • VIDEO Europa văzută de la Răsărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa văzută de la Răsărit

  Ce aniversăm la 9 mai? Răsăritenii aduc un omagiu celor peste 20.000.000 de cetăţeni ai URSS, care au căzut victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un context în care nazismul înfrânt în urmă cu şapte decenii revine ca termen de referinţă în discursurile unor diplomaţi ruşi, atunci când fac referire la drama Ucrainei, un stat european amputat, lipsit acum de Crimeea şi de Donbas.

 • VIDEO Pax Americana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pax Americana

  Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

 • VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin

  În timp ce Berlinul, încă marcat de memoria colectivă a dramelor provocate în ultima conflagraţie mondială, preferă extinderea influenţei sale bazată pe tehnologia de ultimă oră, Moscova visează, cu ochii greu de citit ai preşedintelui Putin, la refacerea imperiului sovietic, cu o altă denumire, dar cu centrul puterii menţinut la Kremlin, graniţele Federaţiei Ruse extinzându-se până la suprapunerea pe cele foste sovietice.

 • VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului

  Primul preşedinte postdecembrist, Ion Iliescu, nu a vorbit în faţa Congresului SUA, dar a girat intrarea României în NATO. Apoi, Emil Constantinescu a fost de partea Alianţei, pe timpul războiului din spaţiul ex-iugoslav. Acum, Traian Băsescu, revenit din Republica Moldova, semnalează pericole reale la adresa ţării noastre, după ce, de un an de zile, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a dat semnale similare. În zadar.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!

  Titlul nu este decât o primă constatare, firească, una generată de solicitarea publică a onorabilului preşedinte al Comisiei UE, nimeni altul decât pragmaticul Jean-Claude Juncker, care, după cum probabil aţi aflat a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât formarea unei armate comune a Uniunii Europene, cauza fiind tensiunea tot mai mare, uşor vizibilă, dintre Federaţia Rusă şi comunitatea statelor democrate europene.

 • VIDEO Incoerenţa NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Incoerenţa NATO

  Privind spre focarul de tensiune geopolitică, aflat la Est de NATO, în seara zilei de 2 martie, 2015, se vor afla, din nou, în legătură telefonică, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Francois Hollande şi Angela Merkel, pentru a evalua măsurile convenite, la 12 februarie, la Minsk. La Sud de Alianţa Nord-Atlantică, 30.000 de soldaţi irakieni au luat azi, cu asalt, poziţiile extremiştilor ISIL, din jurul oraşului Tikrit.

 • John Kerry:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John Kerry:"Suntem într-o epocă de incertitudine"

  La 24 februarie 2015, cu prilejul unei audieri, la Comitetul Senatorial interesat de operaţiuni derulate în străinătate, secretarul de stat John Kerry a făcut o serie de remarci de interes public. El a reamintit asistenţei că Statele Unite ale Americii au rămas lider în întreaga lume.

 • VIDEO Ash Carter dă tonul la muzica Pentagonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ash Carter dă tonul la muzica Pentagonului

  Noul Secretar al Apărării, Ash Carter, deşi este lăudat pentru aptitudinile sale de manager, a fost aşteptat, pe noul său birou de lucru, de la DoD/Pentagon, de agenda cu trei repere geopolitice, unul ce pare că a trecut pe locul secund, deoarece vizează întărirea rolului SUA în zona Pacificului, celelalte două fiind aidoma unor "cartofi fierbinţi", respectiv marşul victorios, al Rusiei, spre Vest şi barbaria Califatului Islamic.

 • Ferească-ne sfântul de o primăvară rusească, anul viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ferească-ne sfântul de o primăvară rusească, anul viitor?

  Peste exact o săptămână, România va cunoaşte pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale. În mod democratic, cel care se va situa pe locul secund va confirma public rezultatul numărătorii voturilor, şi îl va felicita, cu fairplay, pe învingătorul său. Vor urma modificări fireşti, în componenţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi la nivelul funcţiilor cheie din structurile de forţă şi intelligence autohtone.

 • Octombrie 1944 a fost luna în care România a fost vândută Uniunii Sovietice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octombrie 1944 a fost luna în care România a fost vândută Uniunii Sovietice

  Dacă nu privim înapoi, cu luciditate, vom avea cele mai mari şanse să repetăm istoria înaintaşilor, chiar dacă sunt alte personaje prin palatele puterii autohtone. Asta şi pentru că viaţa ultimelor luni demonstrează că şi astăzi sunt răsăriteni tentaţi să îşi reia marşul nu doar pe bulevardul strategic polonez. Iată de ce octombrie 1944 este un reper interesant şi pentru ceea ce trăim în octombrie 2014.

 • VIDEO Putin nu se stăpâneşte pe el însuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Putin nu se stăpâneşte pe el însuşi

  La est de frontiera de răsărit a comunităţii euroatlantice, Ucraina rămâne o bilă mai mult stropită cu sângele nevinovaţilor, decât una albă, pe masa negocierilor, pardon, pe aceea  de biliard a Kremlinului, în timp ce Califatul Islamic demonstrează fragilitatea opţiunilor coaliţiei iniţiate de peste Ocean, cu mulţi membri anunţaţi oficial şi puţini dintre ei angajaţi  pe planul acţiunilor militare aeriene, care par să nu diminueze forţa ISIL.

 • VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO "România este o ţară minunată şi trebuie să fiţi mândri că sunteţi români"

  Primind invitaţia ataşatului militar al Egiptului, de a participa la marcarea, în Bucureşti, a Zilei Forţelor Armate din ţara sa, celebrată anual la 6 octombrie, când trupele egiptene şi cele siriene au trecut la eliberarea Peninsulei Sinai, de sub ocupaţia pasageră israeliană, am invitat la un brainstorming două personalităţi egiptene, cu opinii de interes general privind relaţiile... trilaterale, cu România şi cu Republica Moldova.

 • Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak

  La Moscova s-a emis un semnal clar de resetare a relaţiilor cu superputerea lumii, în timp ce în Ucraina s-a efectuat un schimb încurajator de prizonieri şi a fost stabilită o zonă tampon, de 30 de kilometri, între trupele guvernului de la Kiev şi separatiştii rusofoni. Asta în timp ce Statul Islamic nu pare slăbit de atacurile aeriene ale coaliţiei încropite de Statele Unite ale Americii, occidentalii evitând orice intervenţie militară terestră.

Modifică Setările