Stiri despre 60 de ani

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Eternul număr 6 de la AC Milan împlineşte 60 de ani: fascinanta poveste a lui Franco Baresi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Eternul număr 6 de la AC Milan împlineşte 60 de ani: fascinanta poveste a lui Franco Baresi

  Într-un fotbal italian recunoscut pentru rigurozitate defensivă, superlativul absolut în materie de apărare şi-a găsit întruparea în Franco Baresi. Un libero de legendă, care şi-a dedicat toţi cei 20 de ani de carieră „diavolilor roşii“ şi în onoarea căruia, la despărţire, AC Milan a retras definitiv numărul şase, Franco Baresi împlineşte astăzi 60 de ani.

 • 60 de ani de Teatru de televiziune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60 de ani de Teatru de televiziune

  La opt luni de la prima emisiune („Revelion 1956“),Televiziunea Română îşi încerca forţele într-o nouă aventură. Aceea de a monta şi de a transmite „în direct“ (pe vremea aceea nu intrase încă în modă şi în limbajul cotidian cuvântul „live“, nici nu prea erau create condiţiile de a se recurge la „conserve“) primul spectacol de teatru realizat cu mijloace proprii. În studio, carevasăzică.

 • Arhiva Naţională de Filme sărbătoreşte 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arhiva Naţională de Filme sărbătoreşte 60 de ani

  Marţi, 4 iulie, de la ora 19.00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti găzduieşte Gala „Arhiva Naţională de Filme, 60 de ani”. Evenimentul este prezentat de către actriţa Aida Economu şi este urmat de proiecţia, într-o nouă copie digitală, a unei capodopere a cinematografului românesc, „La moara cu noroc“ de Victor Iliu.

 • Actorul Sandu Bindea, la 60 de ani: „Dacă ies reclamele bine şi dacă lumea mă simpatizează şi mă place, ce vină am eu?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Sandu Bindea, la 60 de ani: „Dacă ies reclamele bine şi dacă lumea mă simpatizează şi mă place, ce vină am eu?“

  Actorul Alexandru Bindea împlineşte, pe 22 iunie, frumoasa vârstă de 60 de ani. Cu acest prilej, Adevărul LIVE l-a invitat în studio pentru o ediţie specială, într-o discuţie legată de activitatea sa prolifică, cu amintiri din culisele filmului şi teatrului, dar şi cu poveşti de viaţă pe care până acum nu le-a dezvăluit publicului.

 • VIDEO „Marş pentru Europa“: 60 de ani de la formarea Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Marş pentru Europa“: 60 de ani de la formarea Uniunii Europene

  „Marşul pentru Europa” este programat, sâmbătă, de la ora 12.00, la Bucureşti, dar şi în alte oraşe europene, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene. Manifestanţii se întâlnesc în Piaţa Victoriei de unde vor porni spre Piaţa Unversităţii pentru a manifesta pentru pace şi unitate şi împotriva naţionalismului. Tot sâmbătă are loc protestul poliţiştilor nemulţumiţi de salarizare, dar şi cel împotriva avorturilor.

 • Klaus Iohannis, împreună cu alţi şefi de stat, în audienţă la Papa Francisc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, împreună cu alţi şefi de stat, în audienţă la Papa Francisc

  Preşedintele Klaus Iohannis participă la Roma la reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, piatra de temelie a UE. Vineri, şeful statului a fost primit în audienţă de Papa Francisc, alături de ceielaţi şefi de stat şi de guvern din UE.

 • COMENTARIU Europa cu 27 de membri - o dezbatere sinceră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  COMENTARIU Europa cu 27 de membri - o dezbatere sinceră

  „Europa nu poate fi condusă prin ordine executive sau ca şi cum s-ar afla într-o «splendidă izolare»“ scriu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, într-un editorial pentru „Adevărul“, în care sunt de părere că de mult timp există un decalaj între aşteptările cetăţenilor şi ceea ce poate oferi Europa.

 • 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma

  În urmă cu şaizeci de ani, la Roma, au fost puse bazele Europei pe care o cunoaştem astăzi, inaugurându-se astfel cea mai lungă perioadă de pace din istoria scrisă a acestui continent.

 • Filosoful Horia-Roman Patapievici a împlinit 60 de ani. „Eu înţeleg muzica lui Enescu în două feluri: cultural şi cognitiv“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful Horia-Roman Patapievici a împlinit 60 de ani. „Eu înţeleg muzica lui Enescu în două feluri: cultural şi cognitiv“ VIDEO

  Filosoful, care a împlinit 60 de ani, povestea, într-un interviu, că pentru el „muzica clasică a ajuns să însemne muzica pur şi simplu“. „Ce poate sta alături de Variaţiunile Goldberg? De Adagio din simfonia a zecea de Mahler? De Große Fuge a lui Beethoven? De muzica lui Monteverdi? De ariile lui Puccini? De sensibilitatea copleşitoare a lui  Schubert? Muzica mea preferată e toată muzica clasică. Nu pot lăsa nimic în afară“, apreciază filosoful.

 • Marin Cazacu împlineşte 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marin Cazacu împlineşte 60 de ani

  Radio România îi dedică un eveniment aniversar violoncenistului Marin Cazacu la 60 de ani printr-un concert în care va cânta alături de Orchestra Naţională Radio în data de 9 decembrie 2016, ora 19.00, la Sala Radio. Sub bagheta apreciatului dirijor Julien Salemkour vor fi prezentate lucrări cunoscute pentru violoncel şi orchestră din creaţiile compozitorilor Paul Constantinescu, Max Bruch şi David Popper.

 • Porţi deschise la Comisia Naţională a României pentru UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Porţi deschise la Comisia Naţională a României pentru UNESCO

  Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

 • 60 de ani cu „Moromeţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60 de ani cu „Moromeţii“

  S-au făcut 60 de ani de la apariţia unui roman în plin deceniu al realismului socialist şi care a rezistat, în sistemul de valori literare, tuturor schimbărilor de marcaje ideologice.

 • Sportul doar o dată pe săptămână dă rezultate importante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sportul doar o dată pe săptămână dă rezultate importante

  Mişcarea este esenţială pentru oricine, dar mai ales pentru femeile trecute de 60 de ani, care, pe fondul modificărilor hormonale, se îngraşă şi sunt predispuse unei serii întregi de afecţiuni dacă rămân sedentare. De altfel, este foarte simplu să-şi îmbunătăţească semnificativ rezistenţa şi forţa, arată un nou studiu.

 • VIDEO Slujbă dedicată celor 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Slujbă dedicată celor 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  Aproape 2.000 de oameni, printre care 20 de membri ai familiei regale britanice, asistă marţi, în Catedrala Westminster din Londra, la o slujbă dedicată celor 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a. Printre cei prezenţi la eveniment se numără nepoţii reginei, Harry şi William, fiul ei, Charles, şi premierul David Cameron.

 • Divorţul de argint
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Divorţul de argint

  „Astăzi facem totul mai târziu. Indiferent că este vorba de farse à la Sir Michael Jagger jucate în faţa a mii de spectatori sau cucerirea muntelui Everest pentru a doua oară, precum Tamae Watanabe, la 73 de ani. Cu cât se trăieşte mai mult, umanitatea refuză din ce în ce mai mult să se aşeze, să-şi ridice picioarele şi să se liniştească la bătrâneţe”, spune jurnalistul Neil Tweedie de la „The Telegraph”.

 • Un georgian a decedat în vamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un georgian a decedat în vamă

  Un georgian de 60 ani a decedat în această dimineaţă la Punctul de trecere al Frontierei Tudora-Starocazacie. Tragedia s-a produs la 4.20 dimineaţa.

 • Târgu-Mureş:Liceul de Artă îmbracă azi straie de sărbătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Liceul de Artă îmbracă azi straie de sărbătoare

  Concertul „De la Bach la Beatles”, susţinut de elevii liceului, va începe de la ora 18.00 la Palatul Culturii. Liceul de Artă din Târgu-Mureş împlineşte astăzi 60 de ani, fiind una dintre cele mai vechi şi renumite şcoli de artă din România.

Modifică Setările