Stiri despre 30 de ani

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mircea Cărtărescu, primul volum de poezie după 30 de ani. „Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie“. Când va fi lansată cartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu, primul volum de poezie după 30 de ani. „Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie“. Când va fi lansată cartea

  „Nu striga niciodată ajutor” este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu şi se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă. Scris la treizeci de ani după penultimul volum, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers, el reprezintă o întoarcere la simplitatea şi generalitatea poeziei genuine, imediate şi emoţionale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală şi culturală din vechea sa poezie.

 • Piaţa
Universităţii - După 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa Universităţii - După 30 de ani

  Îndată după decembrie 1989, nu doar „iluziile au durat numai o lună”, aşa după cum scria Octavian Paler într-un editorial celebru publicat în „România liberă” din 25 ianuarie 1990, ci şi solidaritatea. Unul dintre bunurile cele mai de preţ câştigate în zilele Revoluţiei şi care trebuia să îi lege pe mai departe pe toţi cei cu adevărat democraţi, oricât de învrăjbiţi politiceşte ar fi fost ei la data respectivă.

 • Teatrul Excelsior a împlinit  30 de ani de activitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Excelsior a împlinit  30 de ani de activitate

  Pe 1 aprilie Teatrul Excelsior a împlinit 30 de ani de existenţă şi de activitate dedicată publicului tânăr. Au trecut trei decenii de când fondatorul său, Ion Lucian, punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor '90, părea aproape himeric – acela de a construi un teatru pentru tineri.

 • Gala „Memoria - 30 de ani“ de luni seară de la Ateneu a fost anulată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala „Memoria - 30 de ani“ de luni seară de la Ateneu a fost anulată

  Fundaţia Culturală Memoria, al cărei scop principal este editarea publicaţiei Memoria, revista gândirii arestate, a anulat Gala „Memoria - “30 de ani“, care trebuia să aibă loc luni seara la Ateneul Român. Evenimentul era programat pentru sărbătorirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist în România, dar şi cei 30 de ani de existenţă ai revistei.

 • Cum se vede din Franţa teatrul românesc al ultimilor 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se vede din Franţa teatrul românesc al ultimilor 30 de ani

  Teatrul românesc de după 1989 şi relaţiile pe care le-a construit în peisajul teatral francez sunt tema unei dezbateri organizate de Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Franţa.

 • Aniversare: 30 de ani de la  înfiinţarea editurii Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: 30 de ani de la  înfiinţarea editurii Humanitas

  Pe 1 februarie, Editura Humanitas a împlinit 30 de ani, ocazie cu care organizează campania aniversară „Humanitas 30 de ani- Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit”. În cele trei decenii de activitate, editura a publicat peste 3.000 de titluri, respectiv peste 30 de milioane de cărţi.

 • Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acum 30 de ani ne-am câştigat libertatea de a călători

  A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

 • De la Kennedy la Iliescu, via Meleşcanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Kennedy la Iliescu, via Meleşcanu

  Scriu an de an câte un articol la aniversarea Revoluţiei şi comemorarea morţilor acesteia. Mi-e imposibil să mai fiu original, să spun ceva nou.

 • „10.000 de morţi“. 
De ce a dezinformat presa străină? Berna González Harbour, corespondent „El País“: „Nimeni nu voia să vorbească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „10.000 de morţi“. De ce a dezinformat presa străină? Berna González Harbour, corespondent „El País“: „Nimeni nu voia să vorbească“

  Jurnalişti din Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Spania au intrat în România în decembrie 1989 ca să le transmită celor de peste graniţă detalii despre Revoluţie, multe dintre ele imposibil de verificat. Berna González Harbour, corespondent „El País“, vorbeşte despre experienţa ei la Bucureşti.

 • 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani

  La 30 de ani de la căderea regimului Ceauşescu nu vreau să rememorez vreo întâmplare sau o emoţie trăită atunci. Sunt amintiri irelevante. Nu sunt dispus să fac un bilanţ al vieţii mele în România. Nici „înainte“, nici „după“.

 • Prinţul Charles a marcat 30 de ani de la Revoluţia Română la sediul Institutului Cultural Român din Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul Charles a marcat 30 de ani de la Revoluţia Română la sediul Institutului Cultural Român din Londra

  Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a deschis, alături de  Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, expoziţia de fotografie „Deschiderile unei Revoluţii. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

 • De ce a crescut numărul infecţiilor cu HIV la 30-34 de ani? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a crescut numărul infecţiilor cu HIV la 30-34 de ani? Aflăm la Adevărul Live

  Numărul românilor infectaţi cu HIV este în continuă creştere în România, anul acesta fiind înregistrate aproximativ 16.000 de persoane infectate cu acest virus la noi în ţară. Discutăm despre portretul-robot al celor infectaţi la Adevărul Live de la ora 13.00, cu Mihai Lixandru, coordonator centru testare din cadrul Asociaţiei Române Anti-SIDA.

 • 30 de ani de la Revoluţie. Unde a fost centrul puterii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani de la Revoluţie. Unde a fost centrul puterii?

  Încă ne întrebăm asta. În decembrie ’89, mai mulţi oameni îşi transmiteau mesajele prin Televiziunea Română. Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Militaru, Silviu Brucan şi Iulian Vlad sunt câţiva dintre cei care vorbeau în direct cu populaţia, cu Armata şi cu Securitatea. Se împărţeau între TVR, CC şi MApN.

 • 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Concertul aniversar „Muzica viitorului - o punte spre Europa de Est”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Concertul aniversar „Muzica viitorului - o punte spre Europa de Est”

  Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Orchestra Filarmonicii Altenburg Gerava susţine o serie de concerte în România. Turneul se desfăşoară sub patronajul ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Cord Meier Klodt, şi al ambasadorului României în Republica Federală Germania, Emil Hurezeanu.

 • Dezbatere cu tema „1989 - anul schimbării?“, Oliver Jens Schmitt, în dialog cu Virgiliu Ţârău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere cu tema „1989 - anul schimbării?“, Oliver Jens Schmitt, în dialog cu Virgiliu Ţârău

  Miercuri, 9 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc  o dezbatere cu tema „1989 – anul schimbării?“.Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est-europeană la Universitatea din Viena, va fi în dialog cu Virgiliu Ţârău, profesor la departamentul Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 • 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier. Václav
Havel, politicianul 
cu mâinile curate 
care şi-a refuzat 
emigrarea pentru popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de ani de la căderea Cortinei de Fier. Václav Havel, politicianul cu mâinile curate care şi-a refuzat emigrarea pentru popor

  EPISODUL 3 Václav Havel a devenit preşedintele Cehoslovaciei în decembrie 1989, după ce s-a aflat în fruntea Revoluţiei de Catifea, una dintre cele mai paşnice manifestaţii prin care s-a stins comunismul. Obsedat de adevăr, Havel nu a ales să scape singur de comunism, deşi a avut opţiunea, ci şi-a dorit o scăpare pentru toată Cehoslovacia.

 • SERIAL Mihail Gorbaciov, „eroul-tragic“ care a tras în jos Cortina de Fier /Cât a contat dezastrul de la Cernobîl în căderea comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SERIAL Mihail Gorbaciov, „eroul-tragic“ care a tras în jos Cortina de Fier /Cât a contat dezastrul de la Cernobîl în căderea comunismului

  EPISODUL 1. „Weekend Adevărul“ demarează serialul „30 de ani de la căderea Cortinei de Fier“: şase episoade despre evenimentele care au schimbat istoria Europei în 1989. Primulul episod îl dedicăm ultimului lider al URSS-ului, ale cărui măsuri de reformare a imperiului au dus la deschiderea graniţelor, la căderea Zidului Berlinului şi la proteste de amploare, punând capăt regimurilor comuniste în Europa Centrală şi de Est.

 • După votare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După votare

  În ţările şi societăţile cu adevărat democratice, oamenii ies la vot nu din disperare, teamă sau revoltă. Cetăţenii pot fi supăraţi pe guvernanţi, însă mai rar li se întâmplă să fie şi revoltaţi. Nu aleg între bine şi rău sau între rău şi ceea ce se speră a fi mai puţin rău, ci între bine şi mai bine.

 • 30
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30

  La momente diferite, începând din vară şi până în ultimele zile ale lui decembrie, anul acesta majoritatea ţărilor esteuropene marchează trei decenii de la ieşirea, de regulă paşnică, din experimentul comunist.

 • Alimente pe care trebuie să le mănânci după 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pe care trebuie să le mănânci după 30 de ani

  Îmbătrânirea este un proces natural al corpului, care nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit într-un fel. Există anumite alimente care pot fi consumate pe măsură ce îmbătrâneşti. Important este să îţi hrăneşti corpul cu o cantitate suficientă de alimente, pentru ca acesta să funcţioneze corect.

 • Cum te influenţează ascendentul după 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te influenţează ascendentul după 30 de ani

  Vârsta de 30 de ani este un prag foarte important din punct de vedere astrologic. Se pare că ascendentul zodiacal este masca pe care orice om o poartă în public. Unii astrologi susţin că semnul zodiacal sub care te-ai născut devine mai puţin influent după ce treci de 30 de ani, ascendentul fiind cel care îţi guvernează mai mult personalitatea.

 • Cum să slăbeşti rapid chiar dacă ai peste 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să slăbeşti rapid chiar dacă ai peste 30 de ani

  Nu mai ai metabolismul de la 20 de ani şi îţi este mult mai greu să slăbeşti. Fiecare kilogram în plus de care scapi e o adevărată victorie. Ei bine, am o veste bună. Există o dietă special creată pentru persoanele trecute de 30 de ani. Iată despre ce este vorba!

Modifică Setările