Stiri despre 1920

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tratatul de la Trianon – iluzia unei tragedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratatul de la Trianon – iluzia unei tragedii

  În această perioadă în care subiectul Trianon este la modă, am fost plăcut surprins să constat că publicaţia Wiener Zeitung a dedicat un amplu articol unei personalităţi ungare care susţine, în acord cu adevărul istoric, că Tratatul de la Trianon a fost un act corect, prin care a fost realizat dreptul la autodeterminare al popoarelor care formau imperiul Austro-Ungar. Iată mai jos extrase din articolul publicaţiei vieneze.

 • Poveste cu parfum interbelic. Legendarul actor George Vraca a jucat în naţionala de rugby. Cum a ratat Jocurile Olimpice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste cu parfum interbelic. Legendarul actor George Vraca a jucat în naţionala de rugby. Cum a ratat Jocurile Olimpice

  La 1 decembrie 1912 la Bucureşti a fost înfiinţată Federaţia Societăţilor Sportive Române, al cărei scop stabilit prin statut, era de a răspândi în rândul tineretului gustul pentru practicarea unor sporturi, de a încuraja înfiinţarea de noi societăţi şi cluburi, de a stabili reguli unitare pentru fiecare sport, de a sprijini amenajarea unor spaţii pentru sport.

 • Historia: Atentat cu bombă în Senatul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Historia: Atentat cu bombă în Senatul României

  Atentatul cu bombă din Senatul României a avut loc într-o perioadă descrisă de istoria noastră drept una de mari reforme şi împliniri. Deşi evenimentul de la începutul lui decembrie 1920 a îngrozit opinia publică a timpului, astăzi aproape că nu se mai ştie nimic despre el.

Modifică Setările