Stiri despre 100 de locuri pe care sa le vezi in moldova

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • GALERIE FOTO Călătorie în
timp la Soroca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Călătorie în timp la Soroca

  Ţiganii, cetatea şi piatra de Cosăuţi sunt primele trei lucruri care ne vin în minte atunci când rostim denumirea acestui oraş. Numai că Soroca înseamnă mult mai mult. E o localitate simpatică, cu aer de interbelic, şi un focar de românism, chiar dacă este condusă astăzi de un primar comunist.

 • FOTO Locul unde înveţi  istoria învăţământului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Locul unde înveţi  istoria învăţământului

  Ştii când a apărut prima şcoală din Basarabia, ce studiau elevii pe vremea României Mari şi cum a fost inventată „limba moldovenească“? Le poţi afla pe toate la Muzeul Pedagogic Republican din Chişinău.

 • Panteonul literaturii române de la Chișinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Panteonul literaturii române de la Chișinău

  Aleea cu busturile celor mai de seamă scriitori români, din grădina publică „Ștefan cel Mare", este unul dintre obiectivele cele mai vizitate de către turiștii sosiți în Capitală.

 • Grădina Domnului din inima Codrilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grădina Domnului din inima Codrilor

  Considerată cândva un colţ de rai al Basarabiei, Mănăstirea Hârjauca formează alături de Hârbovăț, Răciula și Frumoasa salba de aşezăminte monahale din Codrii Călăraşilor.

 • GALERIE FOTO Locul unde cobori pentru a te înălţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Locul unde cobori pentru a te înălţa

  „Adevărul" te invită într-o călătorie în care vom redescoperi cele mai frumoase peisaje, monumente de arhitectură şi istorie, biserici şi zone de odihnă. În fiecare vineri vei putea citi în paginile ziarului reportaje despre locuri pitoreşti de care nici nu bănuiai că există pe meleagurile noastre. Vom arunca o privire proaspătă şi asupra unor atracţii turistice cunoscute, locuri încărcate de istorie, obiceiuri străvechi

Modifică Setările