Vladimir Stoicescu

Pilot Comercial

Răpus de mulţimea ce se încălzeşte la lumina becurilor eco, îmi iau New York Times-ul şi mă refugiez pe terasa biciuită de un uragan timid de primăvară. „Am hipotermie, deci exist!”, spunea Descartes cu burta plină şi aşa am spus şi eu lovit în dinţi de proteine: greieri, guzgani, tânţari, (păsări) îngheţate, o veveriţă, uneori câte-o felie de bordură de import, stele verzi, sirene, sireni, inorogi şi cucurbitacee.

Mânjiti şi însetaţi experţi, oameni educaţi, profesionişti ce au peretele ornat de mozaicul “Răpirii din Serai” clădit din distincţii universitare: sunteţi răspunsul la chemarea noastră, a lor, a unui CNN care priveşte către Marea Moartă din Oceanul Indian şi cumpără opinii, speculaţie şi tragedie - precum a fost cumpărat Iuda, pe treizeci de bani.

Toate accidentele aviatice sunt cauzate de eroare umană. Zborul 370 al companiei Malaysia Airlines nu este o excepţie, însă nu posed informaţia necesară pentru a găsi vinovaţii. Este posibil ca Boeing să fi greşit atunci când au proiectat aeronava, este la fel de posibil ca greşeala să aparţină unuia din cei 500 de producători ce au livrat cele 3 milioane de piese ce fac parte dintr-un Boeing 777.

Îmbătaţi de mirosul strident al sângelui înaintaşilor, ai eroilor, ai revoluţionarilor. Tineri martiri pentru dreptate, idealişti ce s-au jerfit pe crucea Ucrainei pentru o lume mai bună, o viaţă mai altfel, pentru tinereţe şi pentru nevoia umană de a schimba, de a trăi şi de a bea Coca-Cola, nu vodkă rusească.

Modifică Setările