Vlad Epurescu

Analist sector energetic

Luni dimineaţă, cineva are chef de glume. E ceaţă, e frig, cineva totuşi se trezeşte şi scrie "Dacia is back" şi alte mesaje cel puţin instigatoare pe pereţii Ambasadei Ungariei de la Bucureşti. Instituţia nu este păzită noaptea şi, ce convenabil, nici camerele de supraveghere nu au funcţionat. De ce le mai ţineţi?

Am intrat în perioada Sărbătorilor cu imaginea bietului angajat de la TVR aruncându-se în cap, de la una din lojele Parlamentului. Un final tulburător pentru un an deprimant. Un an care nu a adus aproape nimic bun. Am reţinut din 2010 reducerile salariale, reducerile de personal, aşa-zisele mitinguri de protest şi minciunile politicienilor.

Emilia Moroşan are 35 de ani. Este profesor-asistent de chimie, fizică şi astronomie la Universitatea Rice, din Texas şi va fi premiată astăzi de Barack Obama. A plecat în urmă cu zece ani din România şi, acum, culege roadele muncii dumneaei. De Emilia Moroşan, cine ştie când vom mai auzi?! Dânsa se va întoarce în laborator, printre studenţi şi printre cărţi. 

României i s-au aprins beculeţele. O lună de zile, unii speră că noi o să ne uităm tâmp cum strălucesc ornamentele luminoase din oraşele ţării. O să fim ameţiţi, de la atâtea luminiţe. Personal, abia aştept ştirile din preajma Sărbătorilor cu oameni ajunşi la spital pentru că au băgat la burdihan o cisternă de sarmale. Închei paranteza. Ceea ce nu cred că o să uităm cu ocazia acestor Sărbători sunt cam urmatoat

Ieri, de la Piaţa Unirii, urca pe bulevardul Corneliu Coposu (ce ironie!) un amărât care trăgea de cablul de alimentare un monitor. Îl târşâia pe asfalt, de parcă era Fefeleaga cu Bator. Impresionant. Impresionism?

Vezi mai multe