Vlad Epurescu

Jurnalist

Preşedintele american Barack Obama s-a decis în privinţa înlocuitorului pentru Ben S. Bernanke la şefia Rezervei Federale, mandatul său încheindu-se la finele lui ianuarie 2014. Locul lui Bernanke ar putea fi luat de Janet L. Yellen, potrivit nominalizării făcute miercuri de Obama. Dacă Senatul de la Washington acceptă propunerea liderului de la Casa Albă, Yellen va fi prima femeie care va conduce Rezerva Federală a SUA.

SUA vor intra în cea de-a doua săptămână de faliment tehnic. Sunt foarte puţine indicii care indică faptul că totul se va lămuri înainte de 17 octombrie atunci, când, în Congres, republicanii şi democraţii vor trebui să bată palma pentru a majora limita stabilită prin Constituţie ce stabileşte pragul până la care SUA se poate împrumuta.

Pe 30 aprilie, la ora 15.30, Hitler se sinucidea împreună cu Eva Braun. Berlinul era aproape ras de pe faţa pământului. Trupele ruseşti începeau să se instaleze şi să pună stăpânire pe periferiile oraşului. Obuzele explodau necontenit, iar Germania pierdea cel de-Al Doilea Război Mondial.

"US government shuts down". Aşa titra CNN în această dimineaţă după ce, marţi, la ora locală 12:01, a fost oprită activitatea instituţiilor guvernului SUA întrucât negocierile politice din Congresul nu au ajuns la un consens privind adoptarea unui proiect de buget.

Primul Război Mondial a luat sfârşit pe 28 iunie 1919, atunci când a avut loc semnarea Tratatului de la Versailles. Germania, marele perdant, trebuia să plătească o sumă de bani ca reparaţii de război statelor atacate. Suma era undeva în jurul a 270 de miliarde de mărci germane la valoarea acelor ani, insă această sumă a fost diminuată, ulterior, la 226 de miliarde de mărci germane.

Vezi mai multe