Traian Ungureanu

Europarlamentar

Vorbind cinstit, ca între noi complicii, palavragii şi democraţii de peluză: oare nu ne-am distrus împreună ţara? Unii - gonind milioane, alţii - lăsîndu-se goniţi cu milioanele.

Europa e ce e şi cît e. Orice depăşire de plan în materie otrăveşte definiţa morală şi declasează materialul uman. Prin urmare, e oarecum tîrziu, dar încă bine de ştiut că alegerile pentru Parlamentul European au avut loc degeaba, aşa cum au avut loc de 40 de ani, în toate cele nouă ediţii de pînă acum.

Mai, 2029. Pe la colţuri se şopteşte că am fi murit demult. Alte voci întunecate spun că timpul trăieşte dar fără noi. S-ar fi încolăcit ca o reptilă beată şi îşi priveşte coada. Am fi, de fapt, în 1949. Aprilie ’49.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol acum 10 zile

  Democraţia cade uşor. Astfel, în mai puţin de o săptămînă, Parlamentul britanic a alunecat de la opriţi dictatura! la opriţi alegerile! Pentru toţi cei ce se mai îndoiesc de coruperea generală a democraţiei preluate de ideologia preacuratei junte globale a progresului, Brexit e lecţia şi sfîrşitul. Proba labirintului.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol acum 17 zile

  Se face o săptămînă de cînd tancurile ocupă intersecţiile principale ale Londrei. În acelaşi timp, execuţiile sumare continuă şi elimină opoziţia adusă cu camioanele pe stadionul Wembely. Ziarele sînt închise. Singura staţie TV admisă transmite 2 ore pe zi comunicate ale Liderului Suprem, citite de prezentatori în uniformă.

 • Traian Ungureanu a citit acum 24 zile

  Conform planurilor iniţiale, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să anunţe la Congres că va merge în tandem cu Eugen Teodorovici în campania pentru alegerile prezidenţiale: Dăncilă – preşedinte, Teodorovici – premier. Însă liderul PSD s-a răzgâdnit subit, chiar în ajunul Congresului, decizie ce a stârnit nemulţumirea ministrului de Finanţe, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol luna trecuta

  Ar trebui să ştim, deja, că dispariţia educaţiei, nu nunai în forma ei doctă, ci şi în obişnuinţa umilă a compasiunii de amănunt, a pus capăt vieţii decente în România. Economia contează, dar nu decide şi exact această formulă elementară desparte naţiunile de succes de naţiunile civilizate.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol luna trecuta

  Avem nevoie de un nou Herodot. Un cronicar gata să se holbeze neînfricat la creaturi stricate şi apucături neomeneşti, Un zoolog post-animal. Un etnograf cu nervi încăpători şi stomac tare. Un recuperator neîntrecut la extragerea vidului din vid.

Vezi mai multe