Traian Ungureanu

Europarlamentar

În mod surprinzător pentru cineva fără persoană fixă şi cu totul necuvenit pentru un extraterestru, David Bowie a murit. O mulţime de critici, fani şi ziarişti cred sau susţin că David Bowie s-ar fi născut pe 8 ianuarie 1947, sub numele David Robert Jones, în Brixton, un cartier din sudul Londrei şi că ar fi murit, pe 10 ianuarie 2016, la New York.

La ce se gîndea, oare, doamna Merkel Angela, în neuitata zi de 1 ianuarie a anului 2016, după calendarul creştin? Se gîndea la cum petrec invitaţii ei, adunaţi la Koln, pentru o vînătoare de femei? Sau se gîndea, recunoscătoare, la efortul de integrare a refugiaţilor surprinşi, scumpii de ei, cu mîna în chiloţii femeilor?

Să nu începem anul cu gînduri negre. Să-l începem fără speranţă. E mai bine. În primul rînd, pentru că speranţa e un profesor de istorie neserios, ba chiar un escroc. Oricine cutează să se împotrivească acestei concluzii nesuferite e invitat să îşi aducă aminte ce spera în dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989.

E atîta linişte în Europa! Nimic nu tulbură acest Crăciun resemnat şi mîlc. Liderii occidentali tac, îngroziţi la gîndul că şi-ar putea deranja oaspeţii sosiţi cu barca sau plimbaţi cu cota. Aţi auzit vreun şef de stat sau guvern vesteuropean bîlguind cea mai vagă aluzie la naşterea lui Iisus, la Biblie sau la creştinism?

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol luna trecuta

  Finala Cupei Mondiale se va rejuca, desigur! Imediat după internarea lui Nestor Pitana, meciul poate fi reluat de la 0-0 sau, mai bine, de la 2-2, scorul real al finalei distruse de arbitrul-jucător Pitana. S-au văzut finale şi Cupe Mondiale mai bune şi mult mai bune decît Rusia 2018, dar nu asta e problema.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol luna trecuta

  Spre oroarea generală, Suedia-Anglia a luat sfîrşit. Unul din aceste două grupuri de vrăjmaşi ai balonului s-a trezit în semifinalele Cupei Mondiale, după o probă de talent care face din dna Dăncilă Viorica o Periclă a politicii europene.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol acum 2 luni

  După cum se cuvine cu ocazia unui sfîrşit de civilizaţie excelent, toată lumea e la post şi se speteşte muncind. Cei mai luminaţi din semenii noştri ţin cu dinţii de catastrofă. Cei aflaţi la putere zburdă pe cai mari (şi verzi pe pereţi), iar cei mulţi sînt plecaţi cu treabă la circ.

 • Traian Ungureanu a publicat un nou articol acum 2 luni

  Pre Scriptum. Din două, amîndouă: dacă îl condamni pe Caligula pentru că l-ai prins traversînd pe roşu, ori te faci că nu ştii pe ce cine condamni, ori ştii foarte bine dar nu ai nimic împotriva Imperiului.

Vezi mai multe