Traian Almasan

Specialist in turism

Am primit cu mâhnire (dar fără surprindere) vestea ca bisericile fortificate din Roades şi Rotbav practic nu mai există. Le-au construit saşii acum opt sute de ani, le-au asediat şi incendiat turcii şi tătarii, dar nu le-au putut distruge. Le-am distrus noi (saşi, români, ţigani, unguri etc), ăştia care credem că ni se cuvin toate, că tot ceea ce am primit de la părinţii şi bunicii noştri sunt luate de-a gata, cadou.

Am citit cu oarecare uimire articolul tău cu privire la Prinţul Charles şi la şleahta de unguri care îi împuiesc capul cu idei şoviniste că Ardealul ar fi unguresc (titlul mi se pare ciudat – e normal ca Prinţul Charles să creadă că în Transilvania trăiesc şi unguri, nu? Conform ultimului recensâmănt sunt câteva milioane de etnici maghiari in Transilvania...).

E sfârşit de primăvară în sudul Transilvaniei, dar plouă de parcă vine Sfântu’ Andrei. Italienii „din spate” se trezesc brusc după ce microbuzul părăseşte drumul principal în Buneşti, judeţul Braşov, şi o luăm pe drumul semiasfaltat (cantitatea asfaltului de pe drum diferă de la perioadă la perioadă şi creşte ca prin minune în pragul campaniilor electorale sau a vizitelor unor capete încoronate).

Modifică Setările