Titus Ţecheră

Masterand în Ştiinţe politice

The nice guys, tradus la noi, nefericit, Super baieti, este cel mai amuzant film facut la Hollywood anul acesta. Am niste note despre film de oferit mai jos, dar primul lucru de spus este, duceti-va si vedeti-l. Este un film de actiune plin de glume si scene comice de o inventivitate acum necunoscuta spectatorilor de filme.

Noul film al lui Zack Snyder vrea să ne arate ce e neînregulă cu comunităţile moderne şi arată prin exemplul american contemporan o problemă a democraţiei de oriunde şi de oricând. În absenţa unui devotament public, în absenţa unei confesiuni de credinţă, oamenii nu se pot încrede unii într-alţii. În acelaşi timp, o problemă nouă apare: O oligarhie tehnologică perpetuu adolescentină, faţa urâtă a entuziasmului pentru progres ştiinţific.

Noua comedie a fraţilor Joel şi Ethan Coen ruleaza marti, miercuri si joi seara la cinemateca. Este o farsa despre Hollywood-ul anilor 50 si cel mai amuzant film din ultimele luni. Episoadele comice ofera echivalentul comic al situatiei istorice, de la scenaristi care sunt tradatori comunisti la scene de musical coregrafiate fidel epocii, dar cu intorsaturi amuzante, si pana la filme epice despre imperiul roman si originile crestinismului.

Anul acesta, Academia de filme nu a făcut decât să se asigure că Academia continuă ca instituţie, indiferent de vreun scop legat de importanţa sau problemele filmelor. Industria de filme se schimbă şi tehnologic, şi demografic. A 88-a ceremonie este o încercare de a merge mai departe ca şi cum aceste schimbări nu au nicio importanţă...

Modifică Setările