Ştefan Vlaston

Profesor

Pe Dragnea începe să-l lase inteligenţa, din cauza apropierii termenului la care ar putea fi condamnat. În interviul de duminică seara a ameninţat pe toată lumea, după modelul său preferat, Kim Jong-un. Nu i-au ieşit nici modificările la legile justiţiei, nici la Codurile Penale, nici la legile securităţii. Chiar şi mitingul de sâmbătă a fost un eşec lamentabil. Frica îi schimbă starea psihică, îl face agresiv şi ameninţător.

Doar doi dictatori mai organizează astăzi mitinguri de susţinere: Kim Jong-Un şi Liviu Dragnea. N-am mai auzit prin alte capitale de astfel de adunări. Sute de mii de oameni sunt aduşi, mai cu bâta, mai cu zăhărelul, să demonstreze lumii întregi...  ce? Că un lider este susţinut de 0,5% din populaţia României? Doar o minte întunecată poate crede că îi este utilă o astfel de acţiune.

Afirmaţia din titlu nu este exagerată. Patru oameni, nici măcar majoritatea celor 9 judecători ai CCR, dictează statului român şi cetăţenilor ce să facă. Fără niciun fel de respect faţă de Constituţie, faţă de Tratatele semnate de România la aderarea în UE şi NATO. Alţi trei judecători demontează punct cu punct ce afirmă cei 4 „terorişti” constituţionali, iar doi au opinii convergente, dar o cu totul altă argumentaţie.

Nu vă duceţi după fentă! Discuţia nu este despre independenţa procurorilor sub autoritatea ministrului Justiţiei. Discuţia este despre cine va conduce parchetele importante din ţara noastră. Aceşti şefi îşi vor alege adjuncţii, şefii de secţii şi departamente după chipul şi asemănarea lor. În acel moment, Dragnea va asigura „independenţa“ procurorilor şi va conduce şi justiţia din România.

Trebuie să recunoaştem cu toţii că avem o situaţie de Guinness Book. Unică în lume. Paznicul Constituţiei nu respectă Constituţia! Cum spuneam şi altă dată, am pus lupul paznic la stână! Am aşteptat să văd opinia juriştilor. A venit şi din partea asociaţiei VeDem Just şi a multor jurişti specialişti în drept constituţional.

Vezi mai multe