Ştefan Vlaston

Profesor

Viteza cu care Victor Ponta s-a repezit să accepte şi să laude prezenţa în guvern a lui Klaus Iohannis are cauze mult mai adânci. Ministerul de Interne nu este ca orice alt minister. Aici se întâlnesc interese de bani, servicii de informaţii, influenţă în teritoriu, secrete bine păzite, cât în zece alte ministere. O lume aparte, în care nu intri şi pleci aşa, când ţi se năzare.

Ultimele zile au adus schimbări semnificative pe scena politică românească. PNL s-a trezit cu cartofi fierbinţi în braţe, greu de gestionat. În primul rând plecarea la închisoare a lui Relu Fenechiu, om de bază în PNL, susţinător important al lui Crin Antonescu. Plus „contributor” de primă mărime la puşculiţă!

1. Din experienţa celor doi ani de cand s-a reluat pregătirea prin Învăţământul Profesional (ÎP), rezultă că principala piedică în realizarea claselor o constituie condiţia existenţei contractelor - cadru încheiate cu operatorii economici / instituţii publice prin care se stabilesc obligaţiile acestora în cursul derularii ÎP.

Vezi mai multe