Sever Ioan Miu

Editor MaghiaRomânia

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

E la modă lucrul bine făcut, nemţeşte. Nemţii, ca să îşi domolească micuţii dornici de cadouri până în Crăciun, le oferă Calendarul de Advent. În cele patru săptămână de dinaintea Crăciunului, copiii deschid 24 de uşiţe, săculeţi sau suluri de hârtie, pentru a descoperi o jucărie, o prăjitură sau o poveste. Pe scurt, mici suprize. Mici sau, sperăm, mari suprize îţi vom oferi şi noi, începând de azi, 1 decembrie şi până pe 25 decembrie.

Gheorghe Preduţ, fost lider PD-L Covasna, a depus plângere că ar fi fost lovit de nişte tineri de revelion după ce le-a spus că nu vorbea maghiara. Potrivit Mediafax, Preduţ nu îşi poate identifica agresorii, deşi a stat de vorbă cu ei, întrucât „şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi nu i-a putut vedea". Un detaliu ce aruncă semne de întrebare, fie asupra declaraţiei politicianului, fie asupra relatării jurnaliştilor.

Că e vorba de marş, miting, declaraţie politică sau discuţie pe net, mulţi oameni, pro sau contra autonomie, vorbesc şi despre ce este în Europa. Unii spun că în UE autonomia teritorială nu există. Alţii amintesc despre autonomii din diverse ţări, de parcă aceasta ar trebui să constituie un precedent pentru România. Cum stau lucrurile cu autonomiile în Europa, vedeţi mai jos, într-un articol scris de colegul Victor Şolea.

Modifică Setările