Septimiu Buzaşu

Specialist în transporturi

Lumea noastră este virusată, am remarcat cu toţii de la declanşarea pandemiei. Şi mass-media este virusată, pentru că toate subiectele sunt atinse de COVID-19. Şi subiectul nostru despre corupţie este virusat, pentru că este tratat în aceeaşi cheie a unei boli contagioase şi letale a societăţii româneşti.

Subiectul Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR S.A.) este o bună ocazie să discutăm despre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutier (CNAIR S.A.), pentru că prin operaţionalizarea CNIR, aceasta va prelua o mare parte din activităţile actuale ale CNAIR, respectiv cele de implementare a marilor investiţii.

Cine nu ştie şlagărul lui Dan Spătaru „Drumurile noastre, toate”, adoptat ca imn al drumarilor, deşi textul melodiei nu se referă propriu zis la drumuri, ci la căile pe care le alegem în viaţă? Însă există o legătură subtilă, descoperită de cei care fac parte din această familie pentru care „via vita”, adică drumul înseamnă viaţă.

Desigur, vrem! O altă întrebare retorică şi acelaşi răspuns superfluu. Pentru cititorii grăbiţi, răspunsurile la întrebările puse pot fi găsite la sfârşitul articolului, la „Concluzii”. Celor nemulţumiţi de răspunsuri le recomand să caute în articol, unde vor găsi toate argumentele.

Vezi mai multe
Modifică Setările