Sebastian Rusu

Jurnalist de politică externă

Kremlinul nu se va implica în mod decisiv în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din R.Moldova şi se va mulţumi cu un PSRM care va rămâne în continuare cel mai mare partid din Republica Moldova, a declarat, într-un interviu acordat Jurnaliştii.ro, analistul politic Victor Ciobanu.

Alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică în R.Moldova reprezintă un test pentru firava democraţie a statului frate de peste Prut, într-un context dificil marcat de pandemia de COVID-19 şi de factorul geopolitic, prezent la toate alegerile desfăşurate în Republica Moldova.

În preajma alegerilor prezidenţiale programate pentru luna noiembrie, preşedintele R.Moldova, Igor Dodon, pare să aibă probleme din ce în ce mai serioase la Kremlin, chiar dacă în public se vrea a fi singurul promotor al „parteneriatului strategic” cu Federaţia Rusă.

Pe 1 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova îşi vor alege preşedintele într-un context dificil pentru existenţa statului român dintre Prut şi Nistru, marcat de pandemia de coronavirus şi de jocurile geopolitice ale Kremlinului care are tot interesul să menţină Chişinăul într-o zonă gri la graniţa dintre EST şi VEST.

Mihai Caraman rămâne în istoria serviciilor secrete spionul care a reuşit graţie reţelei sale să sustragă vreme de 11 ani sute de informaţii ultrasecrete din cadrul NATO, furnizându-le ulterior serviciilor secrete ale URSS.

Vezi mai multe
Modifică Setările