Sebastian Rusu

Jurnalist de politică externă

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a preluat oficial joi mandatul prezidenţial în timpul unei ceremonii de învestitură care a avut loc la Palatul Republicii, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Parlamentului şi Curţii Constituţionale.

Cea mai importantă sarcină al mandatului preşedintelui ales al R.Moldova, Maia Sandu (n.r. care va fi învestită în funcţie pe 24 decembrie) şi al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) o reprezintă declanşarea alegerilor anticipate astfel încât prin votul cetăţenilor să se genereze un Parlament legitim capabil să susţină un Guvern reformism şi credibil, a declarat, într-un interviu acordat pentru Jurnaliştii.ro, deputatul PAS Radu Marian.

Ajuns la apusul vieţii sale politice, Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist) este folosit de silovikii lui Putin pe post de transmiţător al unor mesaje cheie în statele ex-sovietice, unde oamenii Kremlinul au interesul să deturneze atenţia publică, pentru ”muşamalizarea anumitor acţiuni subversive”.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile la Chişinău este rezultatul unui război ”neterminat” între Maia Sandu-PAS versus binomul Dodon-Plahotniuc început în vara anului 2019 când Marile Puteri au dat semnalul debarcării ”oligarhului de la putere”.

Kremlinul nu se va implica în mod decisiv în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din R.Moldova şi se va mulţumi cu un PSRM care va rămâne în continuare cel mai mare partid din Republica Moldova, a declarat, într-un interviu acordat Jurnaliştii.ro, analistul politic Victor Ciobanu.

Modifică Setările