Sebastian Rusu

Jurnalist de politică externă

Deşi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a părut indiferent la recentele plecări din formaţiunea sa către proiectul politic al lui Iurie Leancă, a pus în practică o strategie greşită de PR politic prin obstrucţionarea într-o primă fază a oamenilor din echipa fostului premier moldovean în construcţia Partidului Popular European din Moldova (PPEM).

În urmă cu aproximativ o lună de zile, scena politică de la Chişinău marca demisia din PLDM a fostului premier Iurie Leancă sub pretextul coaliţiei perverse dintre PLDM, PDM şi PCRM şi implicit al căderii sale la votul pentru investitură din plenul moldav care a  ales să meargă pe mâna lui Chiril Gaburici.

În aproximativ două săptămâni, cetăţenii din cadrul Unităţii Teritorial- Autonome Găgăuzia sunt chemaţi la urne pentru a-şi desemna viitorul başkan (n.r. guvernator) pentru următorii 4 ani. Din punct de vedere administrativ, instituţia başkanului este cea mai importantă din Găgăuzia întrucât acesta devine automat membru în cadrul Executivului de la Chişinău,  confirmat prin decret prezidenţial de către şeful statului moldovean.

Vezi mai multe
Modifică Setările