Sebastian Rusu

Jurnalist de politică externă

Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, un stat falimentar la cheremul binomului PSRM-PDM, de rezultatul căruia depinde „drumul european al statului frate dintre Prut şi Nistru“.

Guvernarea PSD-ALDE care asigură preşedinţia Consiliului European nu are maturitatea şi priceperea politică ca să poată gestiona dosarul BREXIT-ului, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro Nicolae Ştefănuţă, diplomat comunitar care asigură legătura dintre forul european şi Congresul american.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din R.Moldova care se vor desfăşura pe 24 februarie a început vineri într-un context deloc fericit pentru statul frate dintre Prut şi Nistru. Bătălia principală se va da între binomul PDM-PSRM şi Blocul ACUM, miza acestor alegeri fiind crucială pentru viitorul R.Moldova, care pare că a intrat într-o spirală fără sfârşit ale jocurilor binomului Plahotniuc-Dodon, de pe axa EST-VEST.

Regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc nu se mai defineşte ideologic în comparaţie cu epoca lui Vladimir Voronin, ci ontologic întrucât se hrăneşte din slăbiciunile şi coruptibilitatea fiinţei umane care prinde putere atunci când se pierd valorile fundamentale, a declarat, în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, scriitorul Vitalie Ciobanu, redactor-şef al revistei Contrafort şi publicist la Radio Europa Liberă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea se inspiră direct din practicile oligarhului de peste Prut, Vladimir Plahotniuc, pentru a crea un stat capturat complet şi-n România, unde să conducă autocratic un singur om, concentrând în mâna sa puterea executivă, legislativă şi judecătorească, a declarat într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, deputatul independent (afiliat grupului PNL) Matei Dobrovie.

Vezi mai multe