Sebastian Rusu

Doctor în ştiinţe sociale

Invalidarea alegerilor pentru primăria Chişinăului şi a mandatului candidatului PPDA, Andrei Năstase, de către justiţia controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc a aruncat statul moldovean în zona gri a instabilităţii şi implicit a falimentului economic în lipsa banilor europeni.

Diplomaţia de la Bucureşti a devenit în ultimii ani un izvor nesecat de sinecuri pentru odraslele politicienilor care vânează un post călduţ la stat, pe bani frumoşi fără concurs sau studii de specialitate, în contextul în care în plan extern România pare că a pierdut demult busola.

Scandalul anulării alegerilor pentru Primăria Chişinău şi, implicit, a mandatului primarului ales, Andrei Năstase, de către oamenii regimului oligarhic ai lui Vladimir Plahotniuc l-a scos, după luni bune, în prim-plan pe liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin.

Decizia justiţiei moldovene de a invalida alegerile pentru primăria Chişinăului şi, implicit, mandatul candidatului PPDA-PAS, Andrei Năstase, ridică multe semne de întrebare cu privire la viitorul european al Republicii Moldova şi anulează firavul stat de drept moldav, construit în ultimii nouă ani de la debarcarea regimului comunist al lui Vladimir Voronin.

Invalidarea alegerilor pentru primăria capitalei moldave şi implicit mandatul de primar al candidatului PPDA –PAS, Andrei Năstase, reprezintă o manieră brutală şi bolşevică a oligarhului Vladimir Plahotniuc de a anula voinţa electoratului moldav, prin intermediul unei justiţii controlate, cu ajutorul judecătoarei Rodica Berdilo.

Vezi mai multe