Sebastian Rusu

Jurnalist de politică externă

Alegerile parlamentare care s-au desfăşurat duminica trecută în R.Moldova în baza legii mixte electorale au reconfirmat cartelul format PSRM-PDM, deşi s-au comis numeroase fraude electorale în baza turismului electoral din regiunea transnistreană.

România trebuie să aibă o abordare pragmatică în relaţiile cu cel de-al doilea stat românesc de peste Prut şi să pregătească un Minister al Reunificării şi un Fond Moldova pentru a putea merge spre îndeplinirea celui de-al treilea obiectiv major după integrarea în NATO şi UE: REUNIREA, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, deputatul PMP Constantin Codreanu.

Ultimele zile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din R.Moldova reconfirmă încă odată amestecul Kremlinului în procesul electoral din statul frate dintre Prut şi Nistru în contextul în care oamenii lui Putin doresc să menţină în acest spaţiu o zonă gri tampon între EST şi VEST.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie este atent controlată de oamenii oligarhului Vladimir Plahotniuc şi de instituţiile de forţă ale statului moldovean, iar cetăţenii R. Moldova trebuie să sancţioneze prin vot toate aceste derapaje de la valorile democraţiei ale PDM, a declarat, într-un interviu pentru Jurnaliştii.ro, analistul în politici de securitate, Rosian Vasiloi.

Alegerile parlamentare de la 24 februarie ar putea reprezenta un moment de cotitură geopolitică pentru destinul R.Moldova dacă cetăţenii statului frate dintre Prut şi Nistru nu vor ieşi masiv la vot ca „să strice calculele binomului PDM-PSRM“ în contextul în care există premise reale de reinstaurare a unei noi Cortine de fier pe Prut.

Vezi mai multe