Sebastian Jucan

Blogger Liberal

Companiile Municipale ale Primăriei Bucureşti au fost înfiinţate ilegal, conform hotărârii de ieri a Curţii de Apel. E confirmarea oficială a ceea ce poate fi descris drept jaful secolului: PMB a cheltuit peste 800 de milioane de euro din banii bucureştenilor în mod nelegal.

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv, una din „fantomele albe” care au coordonat represiunea din Piaţa Victoriei în data de 10 august, până „după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române”.

A devenit oficial, ministrul injustiţiei a declanşat procedura de revocare a procurorului general. Urmând aceeaşi partitură prost întocmită şi cu deznodământ transparent ca şi în cazul procurorului-şef al DNA, acum se pregăteşte debarcarea lui Augustin Lazăr, ultimul exponent al unei justiţii care nu răspunde la comenzile actualei coaliţii de guvernare.

3 ştiri zilele astea, aparent fără prea mare legătură între ele: guvernul italian a aprobat proiectul de buget pe anul viitor, Ungaria a fost condamnată la CEDO pentru instituirea monopolului de stat pe piaţa manualelor şcolare şi cel mai recent barometru dat publicităţii de Parlamentul European arată o scădere îngrijorătoare a încrederii românilor în Uniunea Europeană şi instituţiile sale.

Vezi mai multe