Sanda Vişan

Realizatoare TV

Au cântat pentru doi regizori de Oscar: Forman a primit 8 premii, pentru „Amadeus”, iar Minghella, 9, pentru „Pacientul englez”. Muzica filmelor este interpretata de „Academia Saint Martin in the Fields”, care revine pentru a patra oară, la ediṭia din acest an a Festivalului George Enescu.

Nu scrie poezie, în sensul propriu, ci se joacă uneori cu cuvintele, notând, de pildă, la sfârṣitul partiturii „Călătorul” de Schubert, îndelung studiată, câte o vocabulă repetată de mai multe ori, grea de sensuri. Încotro? se întreabă muzicianul, atras  de potenṭialul filosofic al semnificaṭiilor.

Procesare în 17 ani: 218 milioane de tone de rocă + 200.000 t. de cianură. Rezultat: 313 t. de aur şi 1.423 t. de argint. Zăcământul de la Roṣia Montană – valoare estimată: 51,5 miliarde de dolari, din care: 10,5 miliarde de dolari din aur; 1,3 miliarde de dolari din argint; restul, din metale rare. Beneficiul fiecărui român în 17 ani : 15 dolari pe an.

Lawrence Foster este un american care iubeṣte România. Mai exact, iubeṣte partea ei bună: cultura. Ṣi mai exact, îl iubeṣte necondiṭionat pe George Enescu. În 1998, când am realizat acest interviu, venise în ṭară  ca director artistic al celei de-a XIV-a ediṭii a Festivalului Internaṭional George Enescu.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol ieri

  La începutul acestui an, societatea românească, ce nu duce lipsă de zilnice controverse acute, era zguduită de încă un conflict ce a inflamat spiritele: într-o comună din Harghita, locuitorii s-au revoltat, pentru că la brutărie lucrau doi muncitori din Sri Lanka. “Mâinile negre alungate de pe fehér kenyér” [pâine albă, în limba maghiară], titra site-ul Deutsche Welle, pe 2.02.20202, sub semnătura lui Cristian Ştefănescu.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 16 zile

  Am intrat în al treilea deceniu al celui de al treilea mileniu, ştiind (sau poate doar simţind), chiar dacă uneori nu vrem s-o recunoaştem, că am început să trăim un timp marcat de schimbări radicale - climatice, economice şi sociale -, un timp în care provocările s-ar putea să depăşească enorm capacitatea noastră de a rezolva problemele propriei noastre existenţe.

 • Sanda Vişan a comentat la un articol de-al tau acum 16 zile
  Logica dv este imbatabila! Si de aceea nu merita vreun dialog.
  w

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 16 zile

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

Vezi mai multe