Sanda Vişan

Realizatoare TV

Este o prezenṭă discretă, dar constantă, în sălile de concert ale Festivalului George Enescu. Nu lipseṣte de la niciun eveniment, deṣi poate că viaṭa ar chema-o în altă parte: pe scena Teatrului Odeon, unde joacă, pe culoarele facultăṭii de teatru, unde predă actoria, sau în camera copilului, fiindcă e o tânără bunică.

Dacă mergi la concertele Filarmonicii George Enescu, nu poṭi să nu remarci profilul de efigie al unui meloman, care stă invariabil în loja 18. Este Părintele Zareh Baronian, mare iubitor de muzică ṣi lider spiritual al comunităṭii armene. O comunitate care, de peste ṣase veacuri, a devenit parte integrantă a poporului roman, fără a-ṣi pierde identitatea culturală.

Constantin Popa, medic neurolog de renume, rememorează perioada în care asculta concertele dirijorului George Georgescu, precum şi premiera spectacolului Oedipe în România, în 1958, la prima ediţiea Festivalului „George Enescu“.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 11 zile

  La începutul acestui an, societatea românească, ce nu duce lipsă de zilnice controverse acute, era zguduită de încă un conflict ce a inflamat spiritele: într-o comună din Harghita, locuitorii s-au revoltat, pentru că la brutărie lucrau doi muncitori din Sri Lanka. “Mâinile negre alungate de pe fehér kenyér” [pâine albă, în limba maghiară], titra site-ul Deutsche Welle, pe 2.02.20202, sub semnătura lui Cristian Ştefănescu.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 26 zile

  Am intrat în al treilea deceniu al celui de al treilea mileniu, ştiind (sau poate doar simţind), chiar dacă uneori nu vrem s-o recunoaştem, că am început să trăim un timp marcat de schimbări radicale - climatice, economice şi sociale -, un timp în care provocările s-ar putea să depăşească enorm capacitatea noastră de a rezolva problemele propriei noastre existenţe.

 • Sanda Vişan a comentat la un articol de-al tau acum 26 zile
  Logica dv este imbatabila! Si de aceea nu merita vreun dialog.
  w

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 26 zile

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

Vezi mai multe