Sanda Vişan

Realizatoare TV

Luaţi-l, dar rămânând acasă. Călătoriţi cu mintea şi cu sufletul spre cetatea unde filmele intră cu greu, iar cele mai bune sau originale ies premiate.

Aud aseară despre o "performanţă" care cică nu este doar românească: la nu ştiu ce meci de fotbal (că nu mă interesează sportul, dar înţeleg că e naţional, deh!) sunt umplute tribunele marelui stadion din Bucureşti (da, acela la care se tot schimbă gazonul pe banii noştri), cu mii de copii.

Începe astăzi cea de a 9-a ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc care, vreme de opt zile, va oferi publicului bucureştean o serie de evenimente culturale, ce includ filme de ficţiune, de animaţie, documentare, dar şi muzică casică şi tradiţională sau dezbateri pe teme legate de profilul întregii manifestări.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 10 zile

  La începutul acestui an, societatea românească, ce nu duce lipsă de zilnice controverse acute, era zguduită de încă un conflict ce a inflamat spiritele: într-o comună din Harghita, locuitorii s-au revoltat, pentru că la brutărie lucrau doi muncitori din Sri Lanka. “Mâinile negre alungate de pe fehér kenyér” [pâine albă, în limba maghiară], titra site-ul Deutsche Welle, pe 2.02.20202, sub semnătura lui Cristian Ştefănescu.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 24 zile

  Am intrat în al treilea deceniu al celui de al treilea mileniu, ştiind (sau poate doar simţind), chiar dacă uneori nu vrem s-o recunoaştem, că am început să trăim un timp marcat de schimbări radicale - climatice, economice şi sociale -, un timp în care provocările s-ar putea să depăşească enorm capacitatea noastră de a rezolva problemele propriei noastre existenţe.

 • Sanda Vişan a comentat la un articol de-al tau acum 24 zile
  Logica dv este imbatabila! Si de aceea nu merita vreun dialog.
  w

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

 • Sanda Vişan a publicat un nou articol acum 25 zile

  Da, aşa trebuie să-şi fi spus regizorii care l-au distribuit în filme pe Xavier Dolan, încă de când avea opt ani, fiind un demn urmaş al tatălui său egiptean canadian, actor şi muzician.

Vezi mai multe