Sanda Vişan

Realizatoare TV

Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

Ce credeţi că reprezintă acronimul BPM? O nouă marcă de parfum? Sau o nouă companie petrolieră? Nu. Este titlul celui mai nou film al lui Robin Campillo, 120 bătăi pe minut, câştigătorul, în 2017, a patru distincţii la Festivalul de la Cannes, între care Marele Premiu al Juriului şi cel acordat de Federaţia

Aflu cu surprindere, dintr-un articol din „Adevărul“, că Maia Morgenstern este plasată în centrul  unui scandal cu iz dâmboviţean, chiar înaintea concursului pentru postul de director (nu îmi place deloc termenul manager în limba română) al Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Nu îi trebuie semnele exterioare ale poziţiei sale sociale, de aceea nu îl vei vedea pe doctorul Marius Uscatu coborând dintr-un Jeep. Dar îl poţi zări strecurându-se rapid, pe motocicletă, prin mişcarea ameţitoare a traficului bucureştean. Nu trebuie să facă gărzi noaptea şi nici să se prezinte la raport în fiecare dimineaţă, fiindcă a ales să se ocupe de bolnavi în sectorul medical privat. Sau n-a avut de ales altfel.

  • Sanda Vişan a publicat un nou articol luna trecuta

    Da, chiar aşa, de ce-ar mai fi nevoie să intrăm în sălile de cinematograf (câte au mai rămas, că de consolidat sau construit altele... nu vedem semne!)?

Vezi mai multe