Sabin Orcan

Publisher

Nici nu se uscase bine cerneala pe învestitura lui Sorin Roşca Stănescu în funcţia de senator al României, că fostul nostru coleg de breaslă îşi anunţa deja cea dintâi iniţiativă legislativă. „Naşu’“, cum i se mai zice printre gazetari, s-a dovedit din acest punct de vedere cel mai activ ales al neamului. Dacă nu de la tribuna Parlamentului, cel puţin din postura de „editorialist“ la ziarul de casă al puterii.

Am trăit multe schimbări politice din ’90 încoace. Unele cu sentimentul ambiguu că trebuiau să se-ntâmple odată şi-odată. Altele cu gustul amar pe care ţi-l lasă orice bălăcăreală electorală pe malurile Dâmboviţei. Dar parcă niciodată n-am fost atât de dezamăgit. Nu de rezultatul votului popular. Căci, nu-i aşa, într-o democraţie, poporul n-are cum să greşească!

Victor Ponta al Doilea îşi începe noul mandat în postura de vedetă a micului ecran. Deschizi televizorul şi, oricât ai butona telecomanda, n-ai cum să nu dai peste figura sa de şcolar ieşit la tablă. Aproape că nu trece zi în care să n-aibă ceva de împărtăşit naţiunii. De parcă printre atribuţiunile constituţionale ale premierului s-ar număra şi prezenţa la buletinele de ştiri.

Modifică Setările