Ruxandra Constantina

Apifitoterapeut

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

Tratamentul cu remedii din plante şi cu produse apicole nu mai este un „leac băbesc“, popular, ci este susţinut din punct de vedere ştiinţific, de aceea trebuie recomandat şi supravegheat de un medic fitoterapeut, nu luat „după ureche“ sau la sfatul persoanei de la Plafar.