Raluca Boboc

Analist politic

Emil Boc a renăscut! Mai ceva ca o pasăre Phoenix care moare şi renaşte apoi din propria cenuşă. Edilul Clujului este un miracol în materie de supravieţuire politică. Parcursul său de la lider al opoziţiei în guvernarea PSD, la preşedinte al PDL şi premier al României, devenit apoi unul dintre cei mai titraţi şi de succes primari ai ţării, ar trebui să devină studiu de caz în manualele de ştiinţe politice.

Coaliţia aflată la guvernare stă pe un butoi cu pulbere iar o posibilă explozie riscă să facă numeroase victime politice. Vlad Voiculescu, „copilul problemă” al cabinetului condus de Florin Cîţu, şi-a dat din nou în petic. Agenda mass-media din ultimele zile a fost dominată de bâlbele, gafele şi deciziile controversate ale ministrului Sănătăţii.

A venit primăvara şi în România au înflorit brusc extremismul politic. Etichete exagerat de dure precum antisemitism, homofobie, xenofobie, rasism, fascism etc, au început să fie tot mai prezente atât în discursul liderilor PNL (Alina Gorghiu, Alexandru Muraru etc), cât şi în cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 2 zile

  Războiul intern care timp de patru luni de zile a dinamitat principalul partid aflat la guvernare a intrat în linie dreaptă. Peste numai câteva zile, cei 5000 de delegaţi care vor fi prezenţi la Congres vor putea decide în privinţa rolului pe care Partidului Naţional Liberal îl va mai juca pe scena politică în perioada următoare.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 16 zile

  În timp ce criza socio-economică se adânceşte tot mai mult la nivelul întregii societăţi, facturile la gaze şi electricitate au explodat de-a dreptul, începutul noului an şcolar i-a prins din nou pe guvernanţi nepregătiţi, ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii joacă ping-pong prin intermediul presei pe tema măştilor (chirurgicale sau din material textil) pe care le vor purta elevii la clase.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 18 zile

  „Eu vă pot spune deschis un singur lucru, dacă vă opriţi, pierdeţi! Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi! România are nevoie de ce aţi început să faceţi, dar mai mult decât orice, are nevoie să terminaţi ce aţi început!” – este îndemnul lansat de Traian Băsescu către democrat-liberali în dicursul susţinut la Convenţia Naţională a PDL, organizată în anul 2011, pentru alegerea unei noi conduceri a partidului.

 • Raluca Boboc a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Despre conjunctura sau "influenţele" internaţionale am scris deja aici: https://adevarul.ro/news
  w

  Nu există război fără victime colaterale. Iar acest principiu se aplică şi în războiul liberal care a acaparat în acest moment întreaga scenă politică. De mai bine de o săptămână în mass-media curg dezvăluiri care vizează trecutul premierului Florin Cîţu – aflat şi în ipostaza de candidat la şefia Partidului Naţional Liberal.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol luna trecuta
Vezi mai multe
Modifică Setările