Raluca Boboc

Analist politic

Decizia Tribunalului Bucureşti de a admite, cu foarte puţin timp înainte de fluierul de start al competiţiei electorale, sesizarea de neconstituţionalitate ridicată asupra articolului din Legea alegerilor locale, prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, este una destul de surprinzătoare şi are capacitatea de a schimba radical calculele făcute de marii jucători politici.

Lupta pentru putere s-a intensificat odată cu apropierea alegerilor locale iar evenimentele se derulează cu o viteză ameţitoare. Cele mai importante primării sunt decapitate de către procurorii DNA, spectacolul cătuşelor contribuind în mod decisiv la răsturnarea tuturor calculelor politice.

Tumultul şi confuzia generate de mişcările de pe scena politică fac tot mai dificilă identificarea unui lider puternic, capabil să inspire încredere şi să exercite un impact deosebit asupra electoratului. Mesia care conduce şi luminează poporul a dispărut. O mână nevăzută a apăsat butonul care a declanşat haosul.

PNL a participat în ultimii cinci ani la două proiecte electorale diferite atât din punct de vedere al compoziţiei politice, cât şi al abordării obiectivelor propuse. Dacă USL a reprezentat un real succes din punct de vedere al performanţelor electorale, noul proiect politic, în care liberalii se regăsesc alături de fostul PDL, şi-a epuizat potenţialul odată cu alegerile prezidenţiale.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 20 ore

  Exasperaţi de alegerile mai mult sau mai puţin inspirate pe care le-au făcut cu ocazia precedentelor alegeri prezidenţiale, când au ales fie un inginer „uşor” cam comunist care le-a propus un model de „democraţie originală”, fie un geolog puţin cam depăşit de magnitudinea funcţiei.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 6 zile

  Războiul intern care timp de patru luni de zile a dinamitat principalul partid aflat la guvernare a intrat în linie dreaptă. Peste numai câteva zile, cei 5000 de delegaţi care vor fi prezenţi la Congres vor putea decide în privinţa rolului pe care Partidului Naţional Liberal îl va mai juca pe scena politică în perioada următoare.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 20 zile

  În timp ce criza socio-economică se adânceşte tot mai mult la nivelul întregii societăţi, facturile la gaze şi electricitate au explodat de-a dreptul, începutul noului an şcolar i-a prins din nou pe guvernanţi nepregătiţi, ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii joacă ping-pong prin intermediul presei pe tema măştilor (chirurgicale sau din material textil) pe care le vor purta elevii la clase.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol acum 22 zile

  „Eu vă pot spune deschis un singur lucru, dacă vă opriţi, pierdeţi! Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi! România are nevoie de ce aţi început să faceţi, dar mai mult decât orice, are nevoie să terminaţi ce aţi început!” – este îndemnul lansat de Traian Băsescu către democrat-liberali în dicursul susţinut la Convenţia Naţională a PDL, organizată în anul 2011, pentru alegerea unei noi conduceri a partidului.

 • Raluca Boboc a comentat la un articol de-al tau luna trecuta
  Despre conjunctura sau "influenţele" internaţionale am scris deja aici: https://adevarul.ro/news
  w

  Nu există război fără victime colaterale. Iar acest principiu se aplică şi în războiul liberal care a acaparat în acest moment întreaga scenă politică. De mai bine de o săptămână în mass-media curg dezvăluiri care vizează trecutul premierului Florin Cîţu – aflat şi în ipostaza de candidat la şefia Partidului Naţional Liberal.

 • Raluca Boboc a publicat un nou articol luna trecuta
Vezi mai multe
Modifică Setările