Radu F Alexandru

Scriitor

După ce, e drept pentru puţină vreme, premierul Victor Ponta ne-a lăsat să credem că este capabil să renunţe la glumiţele de două parale, ce-şi au locul eventual în gura unui ”băiat de băiat” dar nu şi în retorica unui şef al Executivului, venirea în faţa Parlamentului pentru susţinerea angajării răspunderii guvernamentale pe legea retrocedărilor i s-a părut ocazia cea mai potrivită să ne convingă că ne-am înşelat...

Două femei adulte stau de vorbă: una dintre ele, vădit tulburată, se confesează despre modul inimaginabil în care a ajuns să fie tratată de fiul ei. Violenţa limbajului este dublată de violenţa fizică, nefericita mamă poartă pe antebraţ urmele felului în care a fost bruscată.

Săptămâna trecută, ”reformiştii”, în frunte cu Monica Macovei au fost în PDL sector 6, organizaţia din care fac parte, şi colegii m-au sunat să-mi spună extrem de neplacut impresionaţi că s-a pus textual şi insistent întrebarea: ”Ce faceţi dacă nu câştigaţi? Plecaţi sau rămâneţi în partid?”, iar doamna Monica Macovei a refuzat să dea un răspuns ferm.

Modifică Setările